Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Ukrayna gezisi sonrası Kovid-19 testi pozitif çıkınca evdeki hesap çarşıya uymaz misali hafta sonu planladığı Zonguldak gezisine katılamadı. Toplu açılış törenlerine Vahdettin Köşkünden video konferansla katıldı. Zonguldak için büyük ve güçlü Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getirme gayreti içinde olduklarını söyledi. Yatırım tutarı 1 milyar 150 milyon lira olan bu proje sayesinde 40 dakika süren Zonguldak Kilimli yolunun beş dakikaya düşeceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Enflasyon başta olmak üzere şu dönemde yaşadığımız sıkıntının da üstesinden mutlaka geleceğiz. Darbecileri nasıl püskürttüysek terörün başını nasıl ezdiysek baronların oyunlarını nasıl bozduysak hayat pahalılığını da çözeceğiz. Söz veriyoruz. Maaşları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Milletimizin her derdi bizim ilk ve olmazsa olmaz önceliğimizdir” dedi.

SİYASETTE SICAK HAVA ESTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Kovid-19 olduklarını şöyle açıkladılar “bugün hafif belirtiler üzerine eşimle birlikte yaptırdığımız COVİD 19 testimiz sonucu pozitif çıktı. Omicron varyantı olduğu öğrendiğimiz hastalığı hamdolsun hafif geçiriyoruz. Görevimizin başındayız. Dualarınızı bekliyoruz” açıklamasının ardından yurtiçi hem de yurtdışındaki siyasetçiler ve liderlerden geçmiş olsun mesajları art arda geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Hanım’ın sağlık durumunu öğrenen başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan geçmiş olsun mesajlarını ilettiler. Başkan Erdoğan bizzat tek tek siyasi liderlere teşekkür etti. Bendeniz de ülkemizi 20 yıldır yöneten Başkan Erdoğan ve eşi Emine Hanıma acil şifalar diliyorum. Liderlerin mesajlarını ve Erdoğan’ın liderleri arayarak teşekkür etmesine siyasi havanın biraz olsun yumuşamasına neden olacağı düşüncesi ile sevindim.

2023 seçimlerine giderken siyasi tansiyonun erkenden yükselmesi son 60 yıllık siyasi yaşamımda gördüklerimden sonra bir hayli endişeliydim. Bu ülke hepimizin, 84 milyon nüfusla kardeş kardeş yaşamalıyız. Geçmiş siyasi tarihimizde yaşananları çok iyi değerlendirerek hareket etmeliyiz. Bakın ülke içinde huzuru bozmak için provokatörler yine sahnelene çıkmaya başladı. Atatürk’ümüze dil uzatarak başladılar. Yapanlar yakalandı. Derin bir araştırma yapılmalıdır. Ben 1970-1980 yılları arasını gören, yaşayan bir gazeteci ve yurttaş olarak çok ama çok dikkatli olmalıyız 2023 seçimlerine kadar. Ülkemizi 20 yıldır yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan rahatsız olan başta ABD olmak üzere birçok ülke Erdoğan’ı iktidardan götürmek için çeşit çeşit planlarını yavaş yavaş uygulama safhasına sokacakları gün gibi aşikarken Cumhur İttifakı ile Millet İttifakının birbirlerine sert sözler söylemesini de doğru bulmuyorum. Geçmişte Ecevit-Demirel çekişmelerinin ülkemizin 10 yılını nasıl heba ettiğini ve darbelere maruz kaldığını yaşayan biri olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşinin yakalandığı hastalık sonrası yayınlanan mesajlardan çok ama çok mutlu olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Seçimle gelen seçimle gitsin. Dış güçlerin oyunlarına gelmeyelim. Türk’ün Türk’ten başka dostunun olmadığını unutmayalım. İnşallah Cumhur İttifakı da Millet İttifakı da 2023’e gidene kadar siyasi arenada yumuşak dil kullanmalarını arz ve temenni ediyorum. Bu tansiyon düşmeli. Siyaset kurallar çerçevesinde yapılmalı. Dosta düşmana birlik içinde yaşadığımızı göstermeliyiz. Hoşçakalın.