Ülkemizde koronavirüs belasının yarattığı kısıtlamaların meydana getirdiği ekonomik sıkıntı doruk noktada mı? Evet ama bir yandan da yapılan yatırımlar göz kamaştırmıyor değil. İşte bunlardan biri Mart ayında açılışı yapılacak 1915 Çanakkale köprüsü. Beş bine yakın çalışanla 4,5 yılda tamamlanan köprünün son tahliye montaj yerleştirmesini Başkan Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Törede Başkan Erdoğan “1915 Çanakkale tasarımı, mühendisliği, inşası ve ülkemize kazandırdığı teknik birikimi ile gerçekten önemli bir eserdir. Şimdiden ülkemizin sembollerinden biri haline dönüşen bu köprü, büyük ve güçlü Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaştığımızın ispatıdır. Köprü inşaatında önemli bir aşamayı geride bıraktık. İnşallah önümüzdeki yılın en geç 18 Mart’ında yani Çanakkale Deniz Zaferimizin 106.yıl dönümünde köprümüzü ve Malkara’ya kadar uzanan 101 kilometrelik otoyolu hizmete açacağız. Artık 3 kıtadaki tüm kara, deniz, demir, hava yollarının ülkemizden ve elbette boğazlarımızdan geçmeye başladığı döneme geçiyoruz” dedi.

ÇANAKKALE ZAFERİ

  • Çanakkale Köprüsü, 318 metrelik yükseklikteki kuleleri, Çanakkale Zaferinin kazanıldığı üçüncü ayın 18’ini simgeliyor.
  • Kulelerin üst kısmı Seyit Onbaşının Çanakkale Savaşında namluya sürdüğü top mermisini temsil edecek.
  • Köprü açıldığında Çanakkale Boğazı 6 dakikada geçilecek. Köprünün yüksekliği 300 metrelik Eiffel Kulesini geçmiş oldu.
  • Gidiş ve geliş yolu üçer şeritli olan köprü 45.06 metre genişliğinde ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip köprüsü

ANA MUHALEFETE ÇATTI VE MEYDAN OKUDU

Projenin yatırım tutarı 2,5 milyar euro olan Çanakkale Köprüsünün son tabletin vidasını sıkan Başkan Erdoğan törende yaptığı konuşmada ana muhalefet partisine de çatarak “Kanal İstanbul ile deniz yolu alanında devrim niteliğinde bir atılımı hayata geçireceğiz. Ana muhalefetin ihaleye girecek ülkeleri tehdit etmesi cehalettir. Bunların devlet yönetiminde ne kadar cahil oldukları ve devlete ne kadar ihanet içinde oldukları görülüyor. Bu ülkede dikili ağacı olmayan bu muhalefetin 2023’te iktidar olma gibi bir ihtimali de olmayacak” dedi. Ülkemize eserler katan her liderin yanında olmuşumdur. Rahmetli Demirel ve Özal da bu ülkeye hizmet için zamanın ana muhalefet partisi CHP ile hep kavgalı olmuşlardır. Halkın oyları ile iktidar olan ve ülkeyi yöneten Demirel ve Özal çok güzel eserler kazandırmışlardır. 19 yıldır Başkan Recep Tayyip Erdoğan da hizmet aşkının önünde hep CHP’yi bulmuştur. Ancak siyaset uzlaşma sanatıdır. Gerginlikle ülkemizi yönetmek toplumun psikolojisini de ne kadar bozduğunu görmemezlikten gelemeyiz. 2022 yılının Cumhur İttifakı ile Millet İttifakının mücadelesi sert biçimde geçeceği görüşündeyim. 2023 seçim takviminin bir an önce gelmesini arzulayanlardanım. Aklar karalar ortaya çıksın. Milletin sandıktan çıkardığı her iktidar demokrasinin teminatıdır. Bendeniz 1960 ihtilalini, 12 Mart 1971 muhtırasını, 12 Eylül askeri darbesini yaşamış o acılı günlerin tanıklarındanım. Kavga hiç kimseye yaramaz. Bu ülke hepimizin.