Benim canım güzel ülkemde, gün geliyor öyle şeyler yaşanıyor ki, hem güldürüyor hem düşündürüyor. Son günlerde gündemde, organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı çıkartılan ve yurt dışında olan mafya lideri ile devletin bakanının arasında yaşanan bitmek bilmeyen diyaloglar var. Her gün ortaya yeni bir videoyla çıkan mafya liderine devletin bakanı cevap vermeye çalışırken, gaf üstüne gaf yapılıyor.

Bu konuya girmeyeceğim, bir fikir beyanında da bulunmayacağım. Benim bu konuda dikkat çekeceğim nokta, aslında çok çok trajik olan bu olaya halkın tepkisi. Öyle bir ilgi çekiyor ki, insanlar yeni video gelmiş mi diye pür dikkat kesilmiş durumda. İzliyorlar, yorum yapıyorlar, konuyu ti'ye alan bir kısım olduğu gibi, ciddiyetle ve merakla takip edenler, endişe duyanlar, kimin neyi niçin söylediğini anlamaya çalışıyorlar. Peki durum neden böyle?

Astrolojiyle ilgilendiğimden biraz olayın bu kısmından bahsetmek istiyorum. Yaşananların birebir astrolojiyle ilgisi var. Doğum tarihi olarak 29 Ekim 1923'e göre çıkarılan doğum haritasında ülkemizin güneş burcu Akrep Burcu, haritanın 5.evinde. Yükselen Burcu Yengeç, halkı temsil eden Ay Burcu ise 29 derece İkizler'de doğum haritasında 12.evinde.

Haritanın başlangıç noktası olan yükselen, ülke halkını ve halkın davranış biçimini temsil eder. Bizler bir Yengeç burcu gibi ailesine, ülkesine, vatanına bağlı, duygusal bağlara önem veren ve ihtiyacı olanın ve mazlumun yanında, kollayan bir bir toplumuz.

Haritada yükselene yakın durumdaki Plüto, ki aynı zamanda Akrep Burcu'nun yöneticisidir, yeniden doğmak, dönüşmek, bunun için mücadele vermekle ilgilidir. Kurtuluş Savaşı zamanında verilen mücadeleyle küllerinden yeniden doğan Türkiye Cumhuriyeti'ni bu yerleşimdeki plüto çok güzel anlatmaktadır.

Yükseleni Yengeç burcunun yöneticisi olan Ay'ın bulunduğu 12.ev gizli faaliyetlerde bulunan örgütleri, ülkemizin gizli düşmanlarını, gizli saklı dolapları temsil eder ki, günümüzde de görüldüğü üzere her zaman ülkemizin büyük sorunu olmuştur. Ay’ın İkizler burcunun son derecesinde çok kritik bir konumda burada bulunması, böyle olaylarla karşı karşıya kalmamızın da çok görünür ve anlamlı bir açıklamasıdır. İletişim, düşünce demek olan İkizler burcunun bu kritik derecesindeki Ay'ın buradaki içine çekilmiş enerjisi nedeniyle halk düşüncesini ifade edememekte ve sesini duyuramamaktadır. Baktığımızda da öyle değil mi zaten?

Evet gelelim bir diğer önemli nokta olan Türkiye'nin güneş burcu olan Akrep burcunun haritadaki konumuna. Astrolojide eğlence, sanat, bunlarla ilgili aktiviteleri, keyif alınan konuları temsil eden 5'inci evinde akrep burcu. Bu ne demek? Halkın keyif aldığı konular Akrep Burcu'nın yöneticisi Plütonun ve 12.evdeki konumunun temsil ettiği konular yani, gizli faaliyetlerde bulunan örgütler, gizli saklı dolaplar, entrikalar.

Şimdi, astrolojik olarak verdiğim bilgileri şöyle bir toparlayıp, yazımın giriş kısmına uyarlarsak, yeni video merakının, mafya ile devlet arasında yaşananları bir film izlermiş gibi izlemenin, tüm yaşananlara seyirci kalmanın neden olduğunu anlayabiliriz sanırım.

Bizler televizyondaki mafya dizilerinden, entrikalarla dolu senaryolardan, gizli saklı olandan keyif alan bir toplumuz maalesef. Bize dayatılan ne varsa sorgulamadan, sesimizin çıkması gerekirken alkış tutan, gizli saklı işler ortaya çıktığında çiğdemini alıp onu seyreder bir halkız.

Her göstergesiyle nokta atışları yapan astroloji bir ilim. İster inanın, ister inanmayın ama öyle bir çalışıyor ki, halkımıza mafya dizisinde ölen karakter için sela da okutuyor, cenaze namazı da kıldırtıyor, lokma da döktürtüyor.

Sözün özü, güzel ülkem neyle karşı karşıya kalsa da, Yengeç ruhuyla mücadele verme, bir anka kuşu gibi her zaman küllerinden yeniden doğma potansiyeli olan bir ülkedir. Burada tek gerekli olan biraz farkındalık, biraz mücadele, biraz da vatan sevgisini yüreğinin tam içinde hissetmektir. Entrikasız, sorunsuz, kavgasız, gürültüsüz, mutluluğun yaşandığı güzel günler dileğiyle, sevgiyle kalın.