Hafta sonu koronavirüs tedbirleri kapsamında Manisa Ramazan ayının ilk Cumartesi ve Pazar günü evinde geçirdi dersek ve yasaklara uydu dersek yanlış yapmayız. Elbette saat 10.00’dan 17.00’ye kadar açık olan fırın, market ve manav ve et reyonlarından ihtiyaçları almak için sokağa çıkıldı mı çıkıldı. Polis devriye araçlarının görevlerini yapmak için kentin cadde ve sokaklarında vatandaşları uyardı. Kurallara uyup uyulmadığını tespit etmek için dolaştık. Hafta sonu Manisa’nın kurallara uyduğunu bendeniz, Aydın Besen ile gördük. İkimizin de bir prensibi var. Sabah kalkar kalkmaz gazetemizi almak için Erdoğan Esentaş’ın gazete bayi ve kuruyemiş ve şekerle Gökoğlu marketine gitmek oluyor. Bazen ben Aydın Besen’den önce geliyorum. Bu hafta sonu da ben saat 10.20’de gazetelerimi almak için çıktım. Erdoğan Esentaş yeni açmış marketini uyananlar gazetesini ve diğer ihtiyaçlarını almak için marketin önünde bekliyor. Erdoğan Esentaş’a “Aydın Besen geldi mi?” diye sordum. Gelmediğini öğrendim. Gazetelerimi alırken Aydın Besen geldi. Biraz ayaküstü sohbet ettik. Aydın Besen’in önce manava gittiğini elindeki filelerin doluluğundan anladım. Erdoğan Esentaş’a “Aydın Besen ile beni boş sokaklarda çek” dedim. Sağ olsun yasak kapsamında eski adliye önünden mesir atılan camiye giden yolun üzerinde bomboş sokakları belirleyen fotoğraflarımızı çekti. Sonra Aydın Besen beni Erdoğan Esentaş ile gazete parasını verirken çekti. Ali Filizkan’ın kulaklarını çınlattı. Eşi ölünce yılların gazetecisi dostumuz Yüksel Gördes’in sıkıntı içinde olduğunu öğrendim. Çok üzüldüm. Aydın Besen’e Ali Filizkan ile konuş sorunlarını birlikte çözelim dedim. Aydın Besen de gazetesini benim gibi aldı. Evlerimizin yolunu tuttuk.

Bendeniz ne var ne yok diye günlük gazeteleri okumaya başladım. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın anaokulu öğretmeni Nesrin Sezgin’i covid-19 aşısı olmaya ikna ettiğinin haberini okudum. Cumartesi günü Sağlık Bakanlığının son 24 saatin koronavirüs verilerini gazeteden okumaya başladım. Vaka sayısının 63 bini geçtiğini vefat sayısının da bir önceki güne göre 289 olduğunu okuyunca canım sıkıldı. 15 günlük tedbirlerin vaka ve ölüm sayılarını arzulanan seviyeye düşmesinin kolay olmayacağını anladım. Ben kendimi hafta sonları yasaklarının bayram sonuna kadar devam edecekmiş gibi hazırlıyorum. 15 günlük tedbirlerine yenisi eklenmezse büyük şans yakalanır mı bilmiyorum. Aşılarımı oldum. Aşının önemli olduğu gerçeği bütün çıplaklığı ile ortaya çıktı. Bakan Koca iftardan sonra da aşı olunabileceğini hastanelerde gece 24.00’a kadar aşı randevusu verildiğini belirtti. Gazetelerde oruç tutmanın vücudu yenilediğini sahura mutlaka kalkılması gerektiğini iftar sofrasının menülerinin nelerden oluşması gerektiğini gazetelerden okuyorum. Sahurda bir kase yoğurt tüketilmesinin bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımcı olduğunu da okudum. İşim gücüm gazete okumak, TV seyretmek.

“KAYBOLAN VARLIK YOK”

Vakit kolay geçmiyor. Televizyonlarda hiçbir şey yok desem yeri var. Tek eğlencem futbol müsabakaları oluyor. Vakit geçsin diye gazetelerin her sayfasında yer alan haberleri okumaya çalışıyorum. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu muhalefetin döviz rezervleri üzerinden başlattığı algı operasyonuna yanıt verdi “Kaybolan varlık yok” dedi. Merkez Bankası Başkanının açıklamasının tümünü okudum. Döviz işlemlerinin piyasa koşullarında gerçekleştiğini açıklamasında madde madde sıralamış. Ekonomist değilim. Ne dolarım var ne de eurom. Nasıl alınır nasıl verilir yurt dışına çıkarken dolar alırken bilirim. Yalnız bu açıklama Merkez Bankası tarafından çok önceden açıklanmalıydı. Muhalefetin 128 milyar dolar ne oldu pankartlarını asmadan önce olsaydı daha iyi olurdu. Geç kalındı. Muhalefetin ağzına sakız verildi. CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici bile 128 milyar dolar kaybolmaz dedi. İktidar propaganda imkanlarını iyi değerlendiremiyor.

GALATASARAY’DA DURUMLAR KARIŞIK

Galatasaray yazarı Levent Tüzemen sağlığına kavuştuktan sonra yazılarını yazmaya başlamasına çok sevindim. İzmir’de dostum Levent Tüzemen kongre öncesi Galatasaray Kulübünün durumunu anlatan yazıyı Cumartesi günü gündüz okudum. Galatasaray Göztepe maçı oynanmadan. Bu hafta Süper Ligin şampiyonluk yarışında Beşiktaş Galatasaray ve Fenerbahçe’nin durumunu yarın yazacağım. Süper Ligde zirve ve düşme hattında alevler yükseliyor. Bu ligler bitmeden ne zirve ne de düşme hattındaki tablo netleşir.