Biliyorsunuz, Manisa Futbol Kulübü ilimizi Türkiye 1.Ligi'nde temsil ediyor. Geçtiğimiz sezon 2.Lig'de namağlup olarak şampiyon olan takım tarihinde bu yıl ilk defa mücadele ettiği 1.Lig'in iddialı takımlarından biri ve oynadığı 3 maçı da kazanarak istikrarlı bir başlangıç yaptı. Tabii ki lig maratonu uzun ve çok güçlü takımlar da var. Bakalım, önümüzdeki haftalarda nasıl olacak, izleyip göreceğiz.

Benim bu yazımın konusu oynanan oyun değil, oynanan yer olacak. Manisa 19 Mayıs Stadı hazır olmadığı için Manisa Futbol Kulübü evindeki maçlarını bu sezon Akhisar'da oynayacak. Bu bir dezavantaj. Pandemi yasakları nedeniyle geçtiğimiz sezon zaten seyircisiz oynanmış, futbolun tribüne oynanamaması epey bir keyifsiz durum olmuştu. Şampiyonluktan önceki sezondan itibaren bununla ilgili çalışmalar kulüp tarafından aslında yapılmış, en ince ayrıntısına planlamalar olmuştu gerek yeni stad yapımı için, gerekse de 19 Mayıs Stadyumu'nun yenilenmesi yönünde fakat bir arpa boyu yol alınamadı.

Manisaspor' un ve 2017-2018 Süper Lig sezonunun ikinci yarısına kadar Akhisar Belediyespor'un maçlarını oynadığı 16 bin 597 kişi kapasiteli 19 Mayıs Stadyumu, 1974 yılında faaliyete geçmiş ve 2008 yılında birtakım yenileme çalışmaları yapılmış. 6 Şubat 2013'te de Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanan hazırlık karşılaşmasıyla tarihinde ilk defa bir milli maça ev sahipliği yapmış. Baktığınızda 47 yıllık bir stadyum. Hele bir de üstüne üstlük neyi var neyi yok sökülmüş, çıkarılmış, zarar verilmiş harabeye çevrilmiş vaziyette.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olan stadyumun, Manisa Futbol Kulübü bir üst lige çıktığında yetersiz olacağı gün gibi ortadaydı. Kulüp yetkilileri hem A hem de B planıyla hazırlıklarını yapmıştı. Ya yeni bir stadyum ya da mevcut 19 Mayıs Stadyumu’nun yenilenmesi. Onarım çalışmalarına harcanacak bedel göz önüne alındığında yeni, üstelik daha modern bir stadyumun yapılması en akıllıca olandı. Gençlik ve Spor Bakanı'nın Manisalı olması, iktidar partisinden hatırı sayılır Manisa milletvekillerinin girişimleriyle olmayacak bir şey değildi aslında. Ama duyduğuma göre, Manisalı Bakan konuyla ilgili milletvekillerinin görüşüne başvurduğunda, 'Yeni bir stada gerek' yönünde beyanda bulunmuş Ak Partili milletvekilleri. Türkiye'nin dört bir yanında, ilçeler de dahil birçok stadyum yapılırken, yanı başımızdaki ilçelerimiz Akhisar ve Turgutlu yeni statlarına sahip olurken, Manisa için 'Gerek yok' demek niye, onu anlamadım. Yıllardır Manisa'nın iktidarda birçok önemli makamlarda bakanı, milletvekili oldu ama maalesef Manisa'ya aman aman bir hizmet olmadı. Düşündüm, düşündüm bulamadım, siz biliyorsanız söyleyin, ben de öğreneyim.

Hadi yeni stadyum için tamam 'Gerek yok' dendi. Peki mevcut 19 Mayıs Stadyumu için tüm eksikler, yapılması gerekenler aylar öncesinden belirlenmesine karşılık niçin hala bir çalışma başlamadı. Edindiğim bilgiye göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı daha yeni ihaleye çıkacakmış. İlk çiviyi çakmak için daha zaman var yani. Nereden bakarsanız bakın Manisa Futbol Kulübü bu sezon maçlarını Akhisar'da oynamaya mahkum edildi. Tabii ki taraftarlar da. Taraftar aidiyetini kazanmak için bu sezon daha da planlı çalışmalar yapılacakken, zaten şehirden kopuk bir görüntü çizen Manisa Futbol Kulübü'nün taraftarlarının maça gelmesi anlamında eli kolu bağlandı. Gönül ister ki, Manisa'dan akın akın taraftar Akhisar'a gitsin. İlk maçta böyle bir durum göremedim, inşallah ilerleyen haftalarda böylesi güzel bir hareket gerçekleşir. Şu an seyirci kitlesinin ağırlıkta olduğu Manisa Futbol Kulübü'nün tribünleri inleten, futbolcuları ateşleyen taraftar gruplarının başarıyla doğru orantılı olarak artacağı kanaatindeyim. Hem Manisa'ya, hem de Manisa Futbol Kulübü'ne yakışır.

Diyeceğim şudur ki, Manisa her şeye layık olduğu gibi modern ve yeni bir stadı hak ediyor. Manisa, futbolda en üst seviyede temsil edilmeyi hak ediyor. Manisa Futbol Kulübü de taraftarıyla gelecek bir şampiyonluğu, modern, günümüz şartlarına uygun bir stadyumun zemininde kazanmayı yerden göğe hak ediyor. 'Uykusu Derin Şehir Manisa' diye diye bugünlere geldik de, gözümüzü açmanın vakti geldi de geçiyor bile.

Manisa Futbol Kulübü'ne bu zorlu mücadelesinde başarılar, sonu inşallah şampiyonluk olacak bir yol diliyorum. Sevgiler