Koronavirüs tedbirlerinin vücutta yarattığı stres, kas kasmaları ayaklarıma giren kramplardan bir süredir mustaribim. Derdime kendim çare bulmaya çalışırken geçen hafta Manisa Anemon Otelinin spa merkezini işleten Osman Çakır ile karşılaştım. Osman Çakır iyi bir spor adamıdır. Kendisini Salim Yavaş’ın kurduğu kız voleybol takımının başında Sportif direktörlük yaptığı yıllardan tanırım. Sonra Manisa Anemon’un kapalı ve açık ile spa merkezinin işletmesini üstlendi. Sporun çeşitli dallarında öğrencilere dersler de verdiğini biliyorum. Pandemi süresi bütün iş dallarında irili ufaklı hasarlar meydana getirdiği gerçeği ile bir yıldır yaşıyoruz. Spa merkezleri de bir yıldır kapalıydı. Son kararlar sonrası kontrollü şekilde belirli saatlerde açılmasına karar verildi. Yağmurlu bir günde Osman Çakır’a “Ne yapıyorsun spa merkezini açtın mı?” diye sordum. Osman Çakır “Geçen hafta açtık. Endonezya’nın Bali bölgesinin masajını Manisa’da sunuyorum. Gel gör masaj yaptırayım beğenecek misin?” dedi. Ben de “Müsait olduğumda ararım seni” dedim.

Geçen hafta Cuma günü gazeteye gittim. Esra Kale ellerini Berfin’e emanet ederek ovduruyor. Sağlık problem varsa hayatın tadı tuzu yok demektir. Hemen aklıma Anemon Otelinin spa merkezini işleten Osman Çakır geldi. Kendisini aradım. “Buyur gel Bali masajı yapalım” dedi. O sıra yağmur şiddetli yağıyordu. Manisa Anemon Otel’e yağan yağmurun zorlaştırdığı trafikte gittim. Osman Çakır karşıladı. Spa merkezini gezdim. Osman ve masaj yapacak Eko ve Kodek ile fotoğraflar çekildim.

BALİ MASAJI OLDUM

Uzakdoğu ülkelerine birkaç kez gitmişliğim vardır. Endonezya’dan Çin’e kadar. Buralarda da ayak masajı oldum saatler sürüyor. Uzak Doğu’da masaj ve hamam sefaları ülkemizde 45 dakika ile bir saat arası sürüyor. Osman Çakır ile oturdum. “Ne tür masaj yapılıyor?” diye kendisine sordum. Osman Çakır da bana saymaya başladı. Klasik masaj, aroma terapi mesaj, spor masajı, medikal masaj, ayak masajı, Uzak Doğu masajları, geleneksel Bali masajı ve derin Asya masajını Endonezya’nın Bali bölgesinden getirdiğim masaj uzmanları Eko ve Kodek’le müşterilerimize uyguluyoruz. Sana Bali masajı yaptıralım üzerindeki enerjiyi atarsın” dedi Osman Çakır.

Bali’den gelen masaj uzmanı Eko ve Kodek biraz da Türkçe biliyorlar. Bana masajı Eko yapacaktı. Kendisine Endonezya’ya gittiğimi oralarda masaj olduğumu da söyledim. Önce masaj odasında Eko beni masaja hazırlarken ve masaj yapmaya başlarken Osman Çakır’a fotoğrafları çektirdim. O gün Osman Çakır’ın çocuğunun doğum günü varmış. Ben “Osman teşekkür ederim. Masaj olurken bekleme evine git” dedim.

Endonezya’nın Bali bölgesinden Türkiye’ye gelip Manisa Anemon Otel’in işletmecisi Osman Çakır’ın yanında çalışan Eko başladı bana masaj yapmaya. Kısa sürede mesleğinde uzman olduğu anlaşılıyor. Bir yandan masaj yapıyor. Bir yandan da konuşuyoruz. Ülkemizi beğendiklerini söylüyorlar. Eko balık, kalamar ve karidesi sevdiğini söyledi. Eko sihirli elleri ile bana 45 dakikalık bir Bali masajı yaptı. Omuzlarımda ne kulunç kaldı, vücudumdaki tüm enerji merkezlerini dengeledi. Vücudum kendine geldi. Bali masajı olmak istiyorsanız İzmir’e gitmenize gerek yok. Manisa Anemon Spa Merkezinde Balili uzman masajcı kızlar sihirli elleri ile mükemmel yapıyor. Ben memnun kaldım sizler de memnun kalırsınız.

a