Siyaset uzun soluklu bir yol, bir uğraş, bir mücadele… En önemlisi ekip işi, sabır işi. Dünden bugüne olacak iş değil. Dün sabah her zamanki gibi günlük gazetelerimi aldım. Evimde okumaya başladım. “Duayen siyasetçi İYİ Parti’de”, “Efsane Başkan Ahmet Çayırlı İYİ Parti’de” başlıklı haberleri keyifle okudum. Kadim dostum Ahmet Çayırlı Çarşamba günü şaşalı bir şekilde İYİ Parti saflarına geçti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Grup toplantısında ilk olarak Ahmet Çayırlı’yı kürsüye çağırdı. Coşkulu bir kalabalığın önünde kadim dostum Ahmet Çayırlı’ya Genel Başkan Meral Akşener tarafından rozet takıldı. Tarım Kredi Kooperatifi Genel Başkanlığı zamanında çiftçi dostu olması ile adı anılan Ahmet Çayırlı dışında Eski Demokrat Parti GİK üyesi Halim İnç, 1987-1989 ANAP Akhisar ilçe başkanı Sedat Tetiker 1999 Doğruyol Partisi Manisa Karaoğlanlı Belediye Başkan Adayı Mustafa Pehlivan, 2002-2008 Ak Parti Yeni Harmandalı İlçe Temsilcisi Özcan Görer, 2012-2014 Manisa Doğruyol Partisi İl 2. Başkanı Nihat Gülserliler, eski Manisa İl Özel İdare Sekreteri Serdar Bulut, eski Türkiye Elektrik Kurumu SEAŞ Genel Müdürü Ahmet Eroğlu, Manisa eski İl Özel İdare Sekreteri Serdar Bulut, Türkiye Elektrik Kurumu SEAŞ eski Genel Müdürü Ahmet Eroğlu ve beraberindeki heyete Genel Başkan Meral Akşener tarafından rozet takıldı.

Manisa’da merkez sağın duayen siyasetçileri Ahmet Çayırlı ile birlikte İYİ Parti saflarına geçti. Hayırlı uğurlu olsun. Yukarıda bahsettiğim gibi Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Başkanlığı döneminde çiftçinin yüzünü güldüren bir isimdi Ahmet Çayırlı. Benim tanışıklığım 1970’li yılların başına dayanır. Birlikte Adalet Partisi’nde siyaset yaptık. Siyasetin siyaset olduğu zaman harman yerinde dirgen yedik. O zaman ki siyaset şimdiki gibi değildi. Bir mahalle temsilcisi olmak büyük bir olaydı. Milletvekili olmuş gibi sevinirdik. Öyle 50 kişilik yönetim kadroları da yoktu. Gençlik kolları yönetimine girmek bile büyük işti. Biz bu günleri gördük. Birlikte çok pankart astık çok mitinge gittik. Siyaset okulundan defalarca mezun olduk. Zamanında sırtımızdan da çok bıçaklandık. Taş uzaktan değil hep yakında geldi.

Ahmet Çayırlı siyasetin her döneminde tecrübe edinmiş bir isim. Aynı zamanda Gelinim Gözde’nin de dedesi. Ben bir aydır gelişmeleri gelinim Gözde’den takip ediyordum. Ama yazımı yazmak için rozet törenini bekledim. Bu süreçte başta Cihan Paçacı olmak üzere Koray Aydın, Aytun Çıray gibi İYİ Parti’nin güçlü isimleri ile Ahmet Çayırlı defalarca görüştü. Kendisine yapılan daveti kendi ekibiyle konuştu ve 400 Kişilik bir grup ile İYİ Parti’ye geçti. Hayırlısı olsun. Bu transfer İYİ Parti Manisa teşkilatında dengeleri değiştirdiği gibi Manisa siyasetini de hareketlendirecektir. Çünkü Ahmet Çayırlı’nın Manisa’nın her ilçesinde her beldesinde karşılığı var. Muhakkak dokunduğu, iyilik yaptığı insanlar var. Şimdi zorlu bir yola güçlü bir ekip ile çıktı. İsminin anıldığı ilk zamandan beri büyük bir heyecan oluştu. Siyasette kıpırtılar başladı. İYİ Parti Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Mümin Yılmaz bu işin mimari olduğunu öğrendim. Çapala Mehmet bana bu bilgiyi verdi. Geniş bir yelpaze ile İYİ Parti saflarına geçen dostum Ahmet Çayırlı heyecan yarattığı ortada. Bundan sonra bu heyecanı iyi yönetmek lazım. Süreci hep birlikte göreceğiz. Çarşamba akşamı kendisini aradım. Hayırlısı olsun demek için. Sesi gayet keyifli geliyordu. Cihan Paçacı ve Aytun Çıray ile birlikte Ankara’da yemekte olduğunu söyledi. Telefonda fazla tutmadım. Gelince muhakkak görüşelim dedim.

Özetle Manisa’da siyaset ısınıyor. Seçimlere bana göre daha 1,5 yıl var. Süreç çok uzun. Her partinin de hamleler yapacağı çok açık.  Ama bir gerçekte var ki Ahmet Çayırlı ismi İYİ Parti’ye artı bir değer katacak.