‘Sağlık her şeyin başında gelir’ başkan diyen Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler beni ikna edince birlikte Manisa Şehir Hastanesinin yolunu tuttuk. İhalesine İstanbul’da Ahmet Songüler ile tanık olduğumuz ‘Manisa Şehir Hastanesi hizmete açıldığı günden beri şifa dağıtıyor’ diyen eşim Nermin Hanımın da tedavi olup kendine geldiği Şehir Hastanesine Ahmet Songüler ile birlikte gittik. Son zamanlarda işitme konusunda problem yaşıyordum. Ahmet Songüler’e bunu söyleyince derdime derman olmak için Şehir Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdür Barış Karataş’ın yanına gittik. Kulak burun boğaz bölümünden kimliğimi vererek muayene kartımı aldık. Ben servise doğru giderken Ahmet Songüler’i müdür Barış Karataş’ın yanında bıraktım. Sıram geldi. Muayene olmak için beni KBB Uzmanı Dr. Mert Cemal Gökgöz’e teslim ettiler. Dr. Mert Cemal genç ve kibar bir doktor. Şikayetimi sordu. Ben de uzun süredir duyma problemimin olduğunu söyleyip yıkanırsa geçeceğini umuyorum dedim. KBB Uzmanı Dr. Mert Cemal Bey kulaklarımın durumunu tespit için başladı muayeneye ve kulaklarımı yıkadıktan sonra test yapılması gerektiğini söyledi. Peki dedim. Doktoruma beni muayene ederken bir kare fotoğraf çekilme isteğimi de yerine getirdi sağ olsun. Sonra test yapılacak muayene odasına gittim. Odyometri Teknisyeni Murat Güngör başladı kulaklarımda test yapmaya. Duyma oranımı test etmek için bir süre uzmanlık dalının tekniklerini kullandı. Duyma oranlarımı tespit edip sol kulağıma alet takılması gerektiğini söyleyip beni muayene eden KBB Uzmanı Dr. Mert Cemal Gökgöz’e gönderdi.

Beni muayene eden doktorum test raporlarına bakarak “Kulaklık takılması gerekiyor” dedi ve ekledi “Kullanacaksanız, devlet imkanlarından faydalanmanız için rapor yazacağım” dedi. Bendeniz kulaklarıma işitme cihazı takmayı düşünmediğimi söyleyerek kendisine teşekkür ettim. Manisa Şehir Hastanesindeki koridorlardan yürüyerek Başhekim Dr. Serkan Saka’nın yanına Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile birlikte gittik.

Başhekim ile sohbet ettik. Kendisine hastanede bir süre önce eşimin de tedavi gördüğünü hastaneden memnun ayrıldığını söyleyerek teşekkür ettim. Pandemi süresinde aşılama ile ilgili soruma Manisa Şehir Hastaneleri Başhekimi Dr. Serkan Saka günde 6 bin kişiye aşılama yapma imkanlarının olduğunu bugüne kadar 3 bin 600 sayısını geçmediklerini ifade etti. Yani Manisa Şehir Hastanesine aşı müracaatında günlük sayı en fazla 3 bin 600 olmuş. Yoğun bir gündü izin isteyip tekrar hastanenin İdari ve Mali İşler Müdürü Barış Karataş’ın yanına gittik. Orada Şehzadeler AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çipiloğlu ile anılar üzerine sohbet ettik. Zaman su gibi geçiyor. Hastanede günlük yaşam sürüyor. Ahmet Songüler ile benim Şehir Hastanesine ziyaretimin sonuna gelirken gerçekten Manisa’nın sağlık konusunda pırıl pırıl bir hastaneye kavuştuğunu izledim. Kim ne derse esin sağlık konusunda ülkemiz muhteşem. Geçmiş günlerdeki sıkıntılı dönemleri yaşamış biri olarak bugünleri görmek beni mutlu etti.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüsle de iyi mücadele ediyoruz. Aşılamada Haziran ayında rekor kırıyoruz. Vaka sayısı da beş binlere iniyor. Sonbaharda daha huzurlu ve sağlıklı olacağımızı umuyorum.