Muhtarlık binalarının giderlerinin ilçe belediyeleri tarafından karşılanıp karşılanmadığı handikapı Manisa’da da kendini gösterdi. Şehzadeler Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Aslan, binaların elektrik, su ve kırtasiye gibi giderlerinin ilçe belediyeleri tarafından karşılanması gerektiğini söyledi. Aslan, ilçe belediye başkanlarından yardım istedi.
Şehzadeler Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Aslan, kentteki muhtarların yaşadığı sıkıntıları anlattı.
Başkan Mahir Aslan, Manisa’daki muhtarların en büyük sıkıntısının muhtarlık binalarının giderlerinin ilçe belediyeleri tarafından karşılanmaması olduğunu öne sürdü.
GİDERLERİN KARŞILANMASI İÇİN MECLİS KARARININ ÇIKMASINI BEKLİYORLAR
Aslan, giderlerin ilçe belediyeleri tarafından karşılanması için meclis kararı gerektiğini iddia ederek, konuyla ilgili gerekli girişimcilerde bulunduklarını ancak kendilerine olumlu bir dönüş sağlanmadığını söyledi.
Mahir Aslan, “Merkezdeki muhtarların genel ve en büyük sıkıntısı muhtarlık binalarının giderleri. Belediye kanununun 9. maddesine göre muhtarların elektrik su ve kırtasiye masraflarının giderilmesi aile yardımı olarak geçiyor. Ülke genelinde bazı ilçe belediyeleri tarafından bu masraflar karşılanıyor. Bunun için de meclis kararı alınması gerekiyor. 2014’te yapılan seçimlerin ardından biz dernek olarak başvuru yaptık. İlçe belediyeleri yeni kurulduklarını ve şu an için böyle bir şey yapamayacaklarını söylediler” dedi.
“İLÇE BELEDİYELERİ NE ZAMAN HAREKETE GEÇECEK?”
Şehzadeler Muhtarlar Derneği Başkanı Aslan, “İş bu şekilde kaldı. Muhtarlıklar ilçe belediyelere bağlı olduğu için bu konu ilçe belediyelerini ilgilendiriyor. Bu sıkıntı Manisa’da muhtarlık binalarının olduğu her yerde geçerli. Bu karar belediyelerin kanununda var. Şehzadeler Belediyesi’yle ilgili yaşadığımız sıkıntıları belediyeden yetkili kişilere ilettiğimizde ivedilikle sorunlarımız çözülüyor. Büyükşehir Belediyesi de yardımcı oluyor” diye konuştu.
MASKİ’DEN AKILLI SAYAÇ TALEBİ
Şehzadeler Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Aslan, MASKİ’den de akıllı sayaçlarla ilgili bir talepleri olduğunu dile getirerek, “Muhtarlık binası bir kurumdur. O kurumun başında duran kişi de vatandaşlar tarafından seçilmiş bir kişidir. MASKİ muhtarlık binalarına akıllı saat takıyor. Bunun ücretini kim ödeyecek? Bizce MASKİ ödemeli. Çünkü bu bir kurumdur. Ama MASKİ ‘siz ödeyeceksiniz’ diyor. Muhtar da ‘muhtarlık bittiğinde söküp gidecek miyim?’ diye sorduğunda ‘istersen sök’ diyor. Biz bu konuyu MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ile de görüştük. Bu sorunun halledilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim