15 Temmuz Darbe girişiminden sonra Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, bu zamana kadar il genelinde yaklaşık 650 kişi tutuklandı. Soruşturmaların son durumu hakkında kısa bir açıklama yapan Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, iddianamelerin hazırlanmasının devam ettiğini belirtti. Başsavcısı Şimşek, "FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen kişilerin üç, dört ana dosyasının iddianameleri şubat ayı sonu itibariyle tamamlanacak. Mart ayı içerisinde ilk duruşmaları görüşülecek. Davaların görüleceği duruşma salonu için Manisa Adliyesi içerisinde özel bir salon hazırladık. Şu an iç mefruşat çalışmaları devam ediyor. Salon şubat ayı içerisinde tamamen hazır olacak" diye konuştu.

CMK LİSTESİNDEN İSTİFA EDEN YOK

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan ise, FETÖ davalarının mart ayı içerisinde başlayacağı bilgisinin kendilerine de ulaştığını belirtip, Manisa'da, İzmir'deki gibi CMK uyarınca atanan avukatların istifa etmesinin söz konusu olmadığını dile getirdi. Baro Başkanı Arslan, Baro'nun CMK listesinde 200 avukatın bulunduğunu ifade ederek, soruşturma kapsamında tutukluların ifadeleri sırasında listeye göre görevlendirmelerin yapıldığını kaydetti.

Arslan, "İddianamelerin son aşamaya geldiğini duyduk. Ayrıca duruşmanın görülmesi için Manisa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin yanındaki geniş bir salon ayarlandı. Ayrıca soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerin ifadelerinin alınması sırasında CMK uyarınca baromuz tarafından gerekli görevlendirmeler yapılmıştı. Davalar görülmeye başlandığı sırada bu görevlendirmeler yapılacak. Ama toplumumuzda 'Bu FETÖ'cünün avukatlığını yapıyor, bu da FETÖ'cüdür' diye bir yargı oluşmasın. Avukatlar kendi görevlerini yapıyorlar. Avukatların görevleri yargılanan kişiye hukuki yardımda bulunmaktır. Bu, avukatın savunduğu kişinin düşünceleriyle, eylemleriyle özdeşleştiği anlamına gelmez. O zaman hırsızı savururken hırsız, tecavüzcüyü savunurken tecavüzcü anlamına mı gelecek? Bu anlamda bir yakıştırma kimse getiremez. Avukatlar olarak biz üzerimize düşen görevi yasallar çerçevesinde yapmaya gayret gösteririz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim