Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Feza Yavuzkasap’ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne MHP’li üye atamak yerine AK Parti’li üye atadığı ortaya çıktı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MHP kaynakları bu tutumu, ‘vatandaşın oyunu hiçe saymak’ olarak yorumladı.
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti’den istifa ederek MHP’ye geçen, daha sonra FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklanarak cezaevine konan Feza Yavuzkasap ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre İçişleri Bakanlığı, Akhisar Belediye Meclis Üyesi olan Yavuzkasap’ın yerine Akhisar Belediye Meclisinde AK Parti’li Muammer Efe’yi görevlendirdi. Büyükşehir Meclisinde MHP’li bir ismi ataması gereken Bakanlık, bunu yapmak yerine Muammer Efe’yi Büyükşehir Meclisinde de görev yapabileceği yönünde karar verdi.


HEM AKHİSAR MECLİSİNE, HEM BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE
Manisa Büyükşehir Belediyesine yakın kaynaklara göre, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığına sunulmak üzere Manisa Valiliğine yazı yazıldığı, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne birinci yedek sırada olan MHP’li Halil Aktaş’ın atanması gerektiği talep edildi. Buna rağmen İçişleri Bakanlığının Büyükşehir Belediyesinin talebini reddettiği, Akhisar Belediye Meclisi yedek sırasındaki AK Parti’li Muammer Efe’nin ‘Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak da’ görev yapacağını belirttiği öğrenildi. MHP’ye yakın kaynaklar olaya tepki gösterirken, YSK sonuçlarına göre Büyükşehir Belediye Meclisi’ne MHP birinci sıra yedeğinin gönderilmesi gerektiğini, Bakanlık kararının vatandaşın oyunu hiçe saymak olduğunu belirttiler.

Editör: TE Bilişim