Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerine göre, cuma günü İç Anadolu bölgesi tamamen kar altında olacak. Hava durumu nasıl olacak? Peki, hangi illerde kar yağacak?
Meteoroloji'den gelen kuvvetli kar yağışı uyarısı şaşkınlık yarattı. Baharı beklerken karakış geri döndü. Bugün 7 ilde kar yağışı etkili olurken, asıl fırtına yarın kopacak. Hava durumu tahminine göre de bu kar yağışı tipiyle birlikte ve yer yer çok kuvvetli olacak. Kar ve tipi bir çok ilde köy yollarını kapatırken son hava durumu tahminine göre asıl yarın çok kuvvetli bir kar yağışı geliyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, cuma günü İç Anadolu bölgesi tamamen kar altında olacak. Peki, hangi illerde kar yağacak?
Kar yağışı beklenen iller arasında Ankara , Karabük, Kastamonu, Eskişehir, Afyon, Konya ve Kayseri de var. Van, Bitlis, Hakkari ile Muş'ta kar ve tipi dolayısıyla 50 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.
Meteorolojinin tahminine göre 17 Mart cuma günü kar yağışı altında olacak iller şunlar:
Kastamonu, Karabük, Bolu, Ankara, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Sivas, Kayseri, Amasya, Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Gümüşhane, Bayburt, Muş, Van, Erzurum, Hakkari ve Bitlis.

Editör: TE Bilişim