Manisa’da da 248 bin öğrenci 9 Haziran Cuma günü karne alarak tatile çıkarak bir sezonun yorgunluğunu atacak. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, öğrencilere ve velilere uyarılarda bulundu. 2016-2017 eğitim öğretim yılının Cuma günü itibariyle tamamlanacağını kaydeden Dernekbaş, sezonun problemsiz tamamlandığını, bundan dolayı başta ilçe milli eğitim müdürleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Dernekbaş, “İlimiz açısından güzel geçti. Bizi gerçekten sıkıntıya sokacak bir problem yaşamadık. Bunda da yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin büyük katkıları var. Bizim için hasat mevsimidir. Öğrencilerimiz bir yıllık çalışmalarının karşılığını alacaklar. Bu süre içerisinde planlı, programlı bir şekilde çalışan öğrencilerimiz bunların karşılığını güzel notlarla alacaklar. Ancak planlı ve programlı bir şekilde çalışmayan öğrencilerimizde kırık not alacaklardır” dedi.
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dernekbaş, “Bu notlar onların kişilik ve kimliğini yansıtan durumlar değil. Tamamen derslerindeki başarılarını yansıtan durumlardır. Bu yüzden başarısız olan öğrencilerimiz mutlaka üzülecektir ama bizim gönlümüz onların üzülmesini arzu etmez. Onlar bizim için her şeyden daha önemli ve değerlidir. Bir yaz tatili süreci yaşanacak. Derslerinde sıkıntıları, kırıkları olan öğrencilerimiz eğlenecekler, kendilerine vakit ayıracaklar. Ama planlı, programlı bir şekilde çalışmalarını kendilerine tavsiye ediyoruz. Yaz tatilini planlamaları lazım. Yaz tatilinde bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Okuyacakları her kitap onların ufkunu açacaktır. Dolaysıyla bilgilerini geliştireceklerdir” diye konuştu.
Velilerin çocuklarını bir başkasıyla kıyaslamamalarını isteyen Dernekbaş, “Öğrencinin hiç sevmediği, hoşlanmadığı şeylerden bir tanesi de başkasıyla kıyaslanmaktır. Yani Ahmet Beyin oğluyla Ayşe Hanım’ın kızıyla kendisinin kıyaslanmasından asla hoşnut olmaz. O çocuk sizin çocuğunuzdur ve değerlidir. Onu o şekilde görüp, hatalarıyla, kusurlarıyla kabul etmelisiniz. Onunla bir araya gelip bu meseleleri konuşarak çözmelisiniz” dedi.
Editör: TE Bilişim