AK Parti'nin kurucularından Manisalı siyasetçi Bülent Arınç, kendisi hakkındaki iddialara yine sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Arınç, Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Arseven'in iddia ettiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan af dilemediğini açıkladı.
Bilindiği üzere Arseven, Bülent Arınç'ın mektubunda "17-25 Aralık sürecinde FETÖ'nün gerçek yüzünü göremediğini, bu konuda çok yanıldığını, yanıltıldığını; menfur 15 Temmuz darbe girişimiyle bütün gerçeklerin gün gibi ortaya çıktığını" yazdığını öne sürmüştü.
Söz konusu iddianın ardından Erdoğan'a gönderdiği mektubu yayınlayan Bülent Arınç, "Bu mektupta tövbe, özür, af vesaire var mı? Yalancılar utanır mı?" diye yazdı.
Arınç twitterdan yaptığı açıklamada "Milat gazetesinin 21 Ocak tarihli baskısında gazetenin yazarlarından Serdar Arseven ‘Bülent Arınç Reis'ten helallik istedi' başlıklı bir yazı yazmış, yazıda sanki Sayın Cumhurbaşkanımızı af ve tövbe kapısıymış gibi göstererek muarızların ekmeğine yağ sürmüştür. Sayın Cumhurbaşkanına mektup yazdığımı 21 Temmuz 2016 tarihinde twitter hesabımda paylaştığım videoda bizzat kendim söylemiş olmama ve bu konu o zamanlarda birçok kez haber yapılmasına rağmen Serdar Arseven işin peşini bırakmamış, belli ki aylarca iz sürmüş ve en nihayetinde sağlam kaynaktan(!) ve kulisten öte(!) bir gerçeklikle olayı güya çözmüş. Gazetecilikte eşine ender rastlanılır bir durumdur bu. Sonuç olarak rezil olan bir yazar, o yazarın rezil ettiği bir gazete ve aldatılmış okurlar." ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilişim