AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa'nın yüzde 5,2'lik oran ile Türkiye'de işsizliğin en az olduğu üçüncü il olduğunu belirtip, 2019 yılına kadar bu oranı yüzde 3'e indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa İŞKUR İl Müdürlüğü'ne atanan Sinan Aktaş'ı ziyaret etti. Manisa'nın işsizlikte iyi durumda olduğunu söyleyen AK Partili Özdağ, şuanda kentte işsizliğin yüzde 5.2 olduğunu söyledi. Bunu 2019 yılında yüzde 3'e indirmeyi hedeflediklerini belirten Özdağ, "Şu an işsizliğin en az olduğu iller arasında üçüncü sıradayız. Türkiye'nin İsviçre'si Manisa olsun istiyoruz. Bunun için yeni organize sanayiler bölgeleri kuruyoruz ve okul sayısını artırıyoruz. Manisa'da organize sanayi bölgemizde beş kısım var. Altıncı kısım için devreye girildi, alan büyütülecek ve yeni bölge açılacak. Akhisar'da iki organize sanayiden bir tanesinin yapımı başladı. Diğeri de zeytin ve zeytinyağı organize sanayi olacak. Çalışmalarda son noktaya geldi. Soma'daki organize sanayi bölgesi de Haziran ayında faaliyete geçiyor. Burada 2 bin kişi çalışacak. Salihli'de de 2ikinci organize sanayi bölgesi için altyapı işlemleri bitti. Böylece yeni organize sanayi bölgelerinde 70 bin kişi çalışacak. Şu an zaten 70 bin kişi mevcut organize sanayi bölgelerinde çalışıyor" diye konuştu. İşsizliği önlemek için yeni fakültelerin açılması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Özdağ, ilçelerde de yüksekokul ve fakültelerin hizmete gireceğini ve üniversite binası olmayan ilçe kalmayacağını söyledi.

"ÇOCUKLARI MESLEK LİSELERİNE YOLLAYIN"

İşsizliği önlemenin yollarından birinin de gençleri meslek sahibi yapmak olduğunu dile getiren Özdağ, anne ve babalardan çocuklarını meslek liselerine yönlendirmelerini istedi. Özdağ, "Bize kolunda altın bilezik olan çocuklar lazım. Anne ve babalar çocukları zeki ise fen lisesine göndersin, birazcık daha normal zekaları varsa endüstri meslek liselerine göndersinler. Mezun olunca meslek sahibi olsunlar" dedi.

İŞKUR Manisa İl Müdürü Sinan Aktaş da, iş beğenmemezlik nedeniyle yeni müracaatlar olduğunu belirtti. Manisa'daki gerçek işsiz sayısının 10 bin civarında olduğuna dikkati çeken Aktaş, 400 yakın açık iş talebi bulunduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim