İldeki kamu kurum ve kuruluşlarının bir ayda yaptığı faaliyetlerin değerlendirldiği toplantıda konuşan Vali Güvençer, ilçelerde yatırımların devam ettiğini, Akhisar ilçesinde geçtiğimiz yıl kurulan Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki ilk fabrikanın temelinin yarın atılacağını söyledi.

Çipli nüfus kartı için aylık 15 bin müracaat alındığını ve bugüne kadar kentte 94 bin 586 müracaat yapıldığını belirten Vali Güvençer, kurumun cumartesi günleri çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Soma maden faciasının yıldönümünde anma programı ile şehitlerin ruhunun yad edileceğini ifade eden Güvençer, "Aradan geçen zaman içerisinde olumlu dersler alındı ve ailelerimiz yalnız bırakılmadı. Ayrıca, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı konusunda ilgili tüm taraflar hassasiyet gösterdi ve önemli mesafe katedildi." diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Alaşehir ilçesinde Çin Halk Cumhuriyetine kiraz ihracatı yapmak isteyen ihracatçı firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı yaptığını kaydeden Vali Güvençer, mera çalışmalarına yönelik 865 mahallede 32 bin 529 hektar mera alanı tespit edildiğini bildirdi.

Toplantıda söz alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin, çevrenin korunmasına yönelik taş ocakları işletmecileriyle toplantılar yapılacağını kaydetti.

Toplantı, soruların cevaplandırılması ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim