Partisinin İzmir teşkilatının bayramlaşma törenine katılan Tanrıkulu, 9 Temmuz'da gerçekleştirecekleri İzmir İl Kongresi öncesinde ilçe kongrelerini birlik ve beraberlik içinde tamamladıklarını söyledi. Türkiye genelinde 44 il ve 732 ilçe kongresinin sonuçlandığını kaydeden Tanrıkulu, 18 Mart 2018'de yapılacak büyük kongre öncesinde şimdiye kadar oy kullanacak 609 delegenin belirlendiğini anlattı.
Tanrıkulu, partilerinin çözüm üreten sonuç odaklı politikası sonucunda üretim reformu olarak sunulan torba yasada, zeytinliklerde ve meralarda sanayi tesislerin yapılmasının önüne geçildiğini ifade etti.
MANİSA'DAKİ GIDA ZEHİRLENMESİ
Manisa'daki askerlerin gıda zehirlenmesiyle karşı karşıya kaldığını, askerlerin yemekten mi, sudan mı ya da başka bir faktörden mi zehirlendiğinin henüz belli olmadığını ifade eden Tanrıkulu,bu zehirlenmenin ardından MHP'nin TBMM'de bu olayın soruşturulması engelliyormuş gibi bir hava oluşturulmak istendiğini bildirdi.
Tanrıkulu,"Meclisin usulü gereği belirli soru önergeleri veya meclis araştırma önergeleri görüşülürken, 2lehte ve 2 aleyhte söz alınır. Eğer aleyhte veya lehte sözler Meclisteki 4 parti tarafından alınıyorsa bu sefer mecburen siz bir başka görüşü savunsanız da, Manisa örneğinde olduğu gibi, lehte olsanız bile aleyhte söz almanız gerekebilir. Oylamadakabul oyuyla destekleyebilirsiniz." dedi.
Editör: TE Bilişim