Salihli Ticaret ve Sanayi Odasında, istihdamı artırıcı tedbirlerden biri olan SGK primleri ile ilgili düzenleme konusunda bilgilendirme yapıldı. Salihli SGK Müdürü Aynur Ölgün, Salihli İş-Kur Müdürü Huriye Özcan ve Salihli TSO üyeleri ile mali müşavirlerin katıldığı konferansta, Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yavuz Kurt, teşvik primleri hakkında açıklayıcı bilgilendirmelerde bulundu. Getirilen teşviklerin istihdamı artırmanın yanı sıra kayıt dışı istihdamı da engellediğine işaret eden Kurt, “Vergisini ve primini tam ödeyen sanayicinin yanı başında kaçak işçi çalıştıran işverenler büyük haksızlıklara neden oluyor. Bu düzenleme kaçak işçi çalıştırmanın da önüne geçmektedir” dedi. Manisa genelinde, 26 bin 668 işveren bulunduğuna dikkat çeken Yavuz Kurt, 18 bin 334 işverenin Hazine teşviklerinden yararlandırıldığını, bunun yanı sıra işbaşı eğitimi teşviği, işbaşı eğitimi ve engelli işçi istihdamı gibi teşviklerin yanı sıra AR-GE teşviğinin yer aldığını belirterek, “Fakat ne yazık ki AR-GE teşviğinden Manisa genelinden sadece 15 iş yeri yararlanmıştır” dedi.
İstihdamı artırmaya yönelik olarak uygulamaya konan yeni teşviklerin işverenler tarafından kabul gördüğünü belirten Kurt, Türkiye genelinde 7 Şubat’tan itibaren istihdam edilen kişilerin sayısının 400 bin civarında olduğunu, Manisa’da yılbaşından 27 Mart 2017’ye kadar 5 bin kişinin istihdam edildiğini ifade etti. Konferanstan sonra katılımcıların sorularını yanıtlayan Yavuz Kurt, hükümetin işsizliği azaltmaya yönelik uygulamaya koyduğu bu teşviklerden daha fazla yararlanılması çağrısında bulundu.
Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, işsizlik rakamının yüzde 12.7 gibi rekor seviyelere ulaşmasının piyasaların moralini bozduğunu belirterek, istihdamı teşvik edici düzenlemelerin yararlı olduğunu ifade etti. Yüksel, Kurt’a verdiği açıklayıcı bilgiler için teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim