Manisa'da İş-Kur İş Başı Eğitim Programı'na tabii olarak firmalarda hizmet veren bazı çalışanlar, maaşlarının neredeyse 1 ay geç yattığını ve bu nedenle mağdur olduklarını belirtti. İş-Kur Manisa İl Müdürü Sinan Aktaş ise bu tür mağduriyetlerin firmaların belgelerini eksik getirmesi nedeniyle yaşandığını belirtti.
İş-Kur İş Başı Eğitim Programı kapsamında bir firmada çalışan A.Ö, yaşadığı mağduriyeti anlatarak, "Bu ay Ocak ayı maaşını almam gerekirken Aralık ayı maaşının yatması için bekliyorum. Neredeyse her ay maaşımı bir ay geriden alıyorum. Yalnızca 1 defa ayın 6'sında maaşım hesabıma yattı. Sürekli 1 ay geriden maaş aldığım ekonomik düzenim bozuldu. Ciddi bir mağduriyet yaşıyorum. Benim gibi İş Başı Eğitim Programı'na tabii olarak çalışan bazı arkadaşlarımda da aynı sorunu yaşıyoruz. Gerekli tüm yetkililerle görüştüm ama 9 aydır hiçbir şey değişmedi" dedi.
"YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ"
A.Ö, "Her ay maaş günüm geldiğinde İş-Kur'u arıyorum. Sürekli bu hafta içerisinde ödeme yapılacak deniyor ancak söylediklerinin üzerinden neredeyse 15 gün geçtikten sonra maaşımı alabiliyorum. Üstelik bir ay geriden maaşım yatıyor. Aylardır maaş krizi nedeniyle yaşadığım mağduriyeti anlatamam. Maaşım geç yattığı için kredi kartına yönelmek zorunda kalıyorum. Bu da sürekli ek borç çıkarmak gerek. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.
İŞ-KUR İL MÜDÜRÜ, "SORUNLAR FİRMA KAYNAKLI"
İş-Kur Manisa İl Müdürü Sinan Aktaş ise, çalışanların yaşadığı mağduriyetin firma kaynaklı olduğunu savundu. Aktaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu tarz gecikmeler kurumumuz kaynaklı değildir. Firmaların belgelerini geç göndermesi nedeniyle bu tarz mağduriyetler yaşanıyor. Bu konu tamamen firmaların sorumluluğunda. Bize gelen evraklar sonrası süresinde ödeme yapıyoruz. Firmalar bize belgelerini sunduğu an ödemelerini yapıyoruz. İlgili firmaların gerekli belgeleri getirmemesi durumunda çalışanlar mağdur duruma düşebilirler ancak bu durum firmanın sorumluluğunda. Islak imzalı belgeleri temin etmedikten sonra biz ödeme yapamıyoruz. Bu nedenle firmalar belgelerini zamanında temin etmeliler" ifadelerini kullandı.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim