Manisa Barosu tarafından meslekte 50 ve 40 yılını geride bırakan avukatlara madalya takdim töreni düzenlendi. Giritligil Otel'de gerçekleştirilen kahvaltılı törene TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, Manisa ve İzmir Barolarının yönetim kurulu üyeleri ile meslekte 50 ve 40 yıllarını geride bırakan avukatlar eşleriyle katıldı.
Manisa Baro Başkanı Ali Arslan'ın selamlama konuşmasının ardından avukatlara seslenen TBB Başkanı Feyzioğlu, Manisa'ya 2014 yılından bu yana 19 kez geldiğini ve bunların çoğunun da üzücü olylar nedeniyle gerçekleştiğini anlattı.
Soma faciasının sorumlularının gereken cezayı alana kadar işin takipçisi olacaklarını dile getiren Feyzioğlu aynı durumun Aladağ'daki yangın faciasının sorumluları için de geçerli olduğunu söyledi. Fezyzioğlu, "Birileri birilerini yargının içine, polisin içine, ordunun içine, devletin içine sırf birleri olduğu için yerleştirmeye devam edecek mi yoksa liyakat sistemi geçerli olacak mı? Bizim konumuz budur. Dolayısıyla konumuz herkes için adalet sağlanmasıdır. 79 milyon insanın adalet paydasında buluşturulmasıdır. Soma'daki faciayı gerçekleştiren katiller kurtulmayacaktır. Niçin kurtulmayacaklar çünkü Manisa Barosu izin vermeyecek, Türkiye Barolar Birliği izin vermeyecek, Türkiye'nin avukatları izin vermeyecek. Size aynı garantiyi yüreğimden yükselen aynı öfkeyle ve aynı kararlılıkla Aladağ'da kızlarımızı yakanlar için de veriyorum. Onlar da kurtulmayacaktır" dedi.

"EVLATLARIMIZA ÇAĞDAŞ DÜNYANIN UĞRAŞMASI GEREKEN SORUNLARI BIRAKMAYA KARARLIYIZ"
"Bugün anlamlı bir tören yapacağız" diyen Feyzioğlu konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bu tören bizim meslek büyüklerimize bir teşekkür töreni. Çünkü eğer bugün Türkiye Barolar Birliği, eğer bugün Manisa Barosu, bugün Türkiye'nin baroları vatandaşlarımıza ‘iyi ki avukatlar var, iyi ki barolar var' cümlesini söyletiyorsa bu, siz kıdemli meslektaşlarımın bir ömür boyu verdiği mücadele sonucundadır. Bizim yaptığımız sizden bayrağı devralmak ve sizlere layık olmaya çalışmaktan ibarettir. Siz olmasaydınız bugün bu bina burada olmazdı. Siz olmasaydınız, siz bu binanın yani adalet binasının tuğlalarını bütün bir ömür boyunca üst üste koyarak inşa etmiş olmasaydınız bizler bunları yapamazdık. Hep birlikte yaptık. Hep birlikte yapmaya ve evlatlarımıza bizim çektiklerimizi, bizim boğuştuğumuz sorunları değil, çağdaş dünyanın uğraşması gereken sorunları bırakmaya kararlıyız."
Feyzioğlu konuşmasının ardından Manisa Baro Başkanı Ali Arslan ve İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan ile birlikte meslekte 50'nci yılını geride bırakan Av. Ünal Harcanoğlu'na, meslekte 40 yılını geride bırakan Şükrü Ayhan, Sezai Ege, Tuncer Arslankeçecioğlu, Zerrin Fındıkoğlu, İbrahim Kurbanoğlu, Şerafettin Kabakçıoğlu, Ali Turan Türkdoğdu, İbrahim Yıldız, Semih Altay, Cavit Korap, Mustafa Nuri Bayındır, Mehmet Nuri Yalçınkaya, Şükrü Dostel, Şaban Atçı, Atalay Çimen, Tuna Elmas'a madalyalarını takdim etti.
Editör: TE Bilişim