KULİS HABER
Manisaspor' da merakla beklenen "Görevi Kötüye Kullanma" davasının ilk duruşması bugün saat 09.30'da 3. Asliye ceza mahkemesinde görüldü. Abdullah Mergen, Bülent Özövgü, Cengiz Erbilir, Engin Kapucu, Erhan Atılgan, Fisun Kumbarıcı, Hakkı Övünç, Metin Evliyan, Mustafa Karakaş, Mustafa Vasfi Demir, Tarkan Kayhan, Hanifi Tekin, Mustafa Gürcan ve Soner Yumrukkaya'nın sanık, Büllent Hasgönüllü ve Turgay Gümüşdere'nin müşteki, Coşkun Kököz ve Mustafa Tatlı'nın tanık sıfatı ile bulunduğu dava 26.05.2017 Cuma günü saat 10.00'a ertelendi.
SANIKLAR BİLİRKİŞİ RAPORUNU KABUL ETMEDİLER
3. Asliye ceza mahkemesince görülen Görevi kötüye kullanma davasında sanıkların, müştekilerin ve tanıkların kimlik tespiti sonrası başladı. Hakim Ramazan Uçak bilirkişi raporuna göre suç teşkil eden maddeleri tek tek okudu. Kulübün eski futbolcu Bekir Yılmaz ve Hikmet Balioğlu'nun kulübe yaptığı bağışların makbuzlarının olmaması, imza yetkisinin tek kişide bulunmasının tüzüğe aykırı olması, kulüp yönetici Metin Evliyan'ın TFF tarafından yediği cezanın ödeme makbuzunun olmamasından dolayı kulübün zarara uğratılması, SGK ve Vergi dairesine olan borçların ödenmemesinden dolayı devleti zarar uğratma ve kasa hesabında 100.000 TL üzerinde nakit bulundurulmasının dernek tüzüğüne aykırı olması gibi suçlarla cevap veren Abdullah Mergen ve diğer sanıklar bilirkişi raporunda kendileri aleyhinde olan iddiaları kabul etmediklerini ifade ettiler.

MERGEN; "SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"
Bilirkişi raporunda bulunan suçlamalarla ilgili hakim karşısında ifade veren Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen; "Hem şahsım hem yönetim kurulu adına yapılan suçlamaları kabul etmiyorum. Bilirkişi raporunun yüzde 80'i zaten bizim lehimizde sonuç verdiği aleyhimizde olan suç iddialarını da kabul etmediğimi bir kez daha söylüyorum. Yapılan suçlamalarla ilgili detaylı açıklamayı iki gün önce mahkemeye verdiğim yazılı savunmamda yaptım" dedi.

FİSUN KUMBARACI TEK ADAMLIĞI DOĞRULADI
Sanıklardan Fisun Kumbaracı yaptığı savunmada Manisaspor' da yaşanan yönetimsel yetersizliği dile getirdi. Yapılan suçlamaları kabul etmediğini dile getiren Fisun Kumbaracı; "Benim hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Şu anda yönetim kurulu üyesi değilim. 11 Mart 2015 yılında yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettim. Asayiş şubede verdiğim ifademi tekrar ediyorum" dedi
"GÖREVİMİZİ YERİNE GETİREMİYORDUK"
Sözlerine devam eden Fisun Kumbaracı; "Benim istifa sebebim siyasi partide aktif bir görev almamdı. Ancak görevde kaldığımız süre içerisinde de görevimizi yerine getiremiyorduk. Yönetim kurulu toplantılarında bize yeterli bilgi verilmiyordu. Reklam ve sponsorluklardan sorumlu yönetici olmama rağmen adımız vardı faaliyetlerimiz yoktu. Her şeyi başkan tek başına yapıyordu. Şeffaflıktan uzak amatörce yönetilen bir kulüp olmasından dolayı da istifa kararı verdiğimi söyleyebilirim" diyerek Manisaspor'un başkan Abdullah Mergen yönetiminde şeffaflıktan uzak ve amatörce yönetildiği ifade etti.
MUSTAFA KARAKAŞ; "YAPILAN SUÇLAMALARIN BELGELERİNİ MAHKEMEYE VERDİK"
Sanık Mustafa Karakaş'ta mahkemeye verdiği savunmada; "Yapılan suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bilirkişi raporunda yer alan Bekir Yılmaz ve Hikmet Balioğlu'nun bağış makbuzlarını başkan Abdullah Mergen'in yaptığı yazılı savunmasında mahkemenize verdik. Ayrıca Metin Evliyan'incezası ile makbuzun omamması, SGK ve Vergi borçları ile ilgili suçlamalarla ilgili belgelerde aynı dosya içerisinde mahkemenize sunulmuştur" diyerek iddiaları reddetti.
TARKAN KAYHAN VE HANİFİ TEKİN KATILMADI
Öte yandan sanıklardan Tarkan kayhan ve Hanifi tekin duruşmaya katılmazlarken bir sonraki duruşma için zorla getirme kararı alındı. Sanık Mustafa Gürcan'ın da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek duruşmaya gelmedi. Mustafa Gürcan'ın yerine duruşmaya avukatı Emin Uz katıldı.
MÜŞTEKİ AVUKATLARI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA İSTEDİ
Müşteki avukatları Ahmet Gonca ve Menderes Şener bilirkişi raporları doğrultusunda işlenen suçlarla ilgili olaraktan Başkan Abdullah Mergen ve Manisaspor yönetimi ile ilgili görevden uzaklaştırma talebinde bulundular. Ancak mahkeme bu talebi daha sonraki duruşmada görüşmek üzere erteledi.
Alınan savunmaların ardından mahkeme duruşmayı 26.05.2017 Cuma günü saat 10.00'a erteledi.

Editör: TE Bilişim