Şentepe Anadolu Lisesi’nin adının Volkan Canöz Lisesi olarak değiştirildiği törene katılan Özdağ, Türkiye’nin kalkınma hamlelerini sekteye uğratmak isteyen batı dünyası ve ülke içinde destek verdiği işbirlikçi darbeciler tarafından 1960 yılından başlayarak her 10 yılda bir sair hastalık gibi darbe yapılmak istendiğini söyledi.
Özdağ, "Bize hep 'Geldiğiniz topraklara dönün' dediler. 'Gitmezseniz Anadolu topraklarında küçük ölçekli olarak yaşarsınız' dediler. Dünyada ebedi devlet yoktur ama ebedi devlet kuracak kapasitede Türk Milleti vardır. Tarihimiz buna örnektir. Bu topraklar bizim vatanımızdır, hiçbir yere gitmeyeceğiz. Biz bu toprakları vatan kıldık, bin yıl içerisinde 10 Milyon Şehit verdik. Çünkü bu topraklar bizim aziz vatanımız. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti" dedi.
BİR YANDAN ALPARSLAN GİBİ BİR YANDAN DA AZİZ SANCAR GİBİ OLMALIYIZ
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Böyle bir savaştan sonra Batı dünyasında taş üstünde taş kalmamıştı, savaştan çıktıktan sonra büyük hamleler yaptılar. Ama Büyük imparatorluklar, devletler kuran Türkiye’nin güzel insanları ellerinde kalkan bir trenle çok zor şartlar altında bu batı dünyasına çalışmaya gitmek zorunda bırakıldı. Neden gittiler? Çünkü bu darbeler insanlarımızı bu duruma getirmişti. 1960, 71, 80 ardından 28 Şubat 1997 Postmodern darbe, 2007 e-muhtırası, ardından 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi. Bunların hepsi bizi geri bıraktı. Bu darbelere, hain saldırılara, kalkışmalara karşı yapacağımız yegane şey Cumhuriyeti demokrasi ile hukuku ise adaletle taçlandırmaktır. Devleti liyakat ve ehliyetle buluşturmaktır. Bir yandan Malazgirt’te Alparslan gibi, 15 Temmuz’da Ömer Halisdemir, Volkan Canöz gibi kahraman olmak, Çanakkale’de, Trablusgarp’ta, Sakarya meydan muharebesinde olduğu gibi kahraman olmak, Ama bir diğer yandan da Aziz Sancar, Oktay Sinanoğlu olabilmek, Fizikte, kimyada, matematikte ve diğer alanlarda yeni kahramanlar, bilim adamları yetiştirebilmek, olabilmek boynumuzun borcu. Bir yanda bilgimiz, bileğimiz diğer yanda da ruhumuz, aklımız olacak. Böylece Türkiye’yi gelecek kuşaklara doğru zengin ve özgü kılacağız.”






Editör: TE Bilişim