AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ataman Taydaş ve eğitimden sorumlu CHP İl Başkan Yardımcısı İlksen Uludağ Özalper, parti üyelerine verdikleri müşahitlik ve sandık eğitimlerini anlattı. CHP’li Özalper, oy kullanımı ve sandıkların korunması noktasında doğru bilinen yanlışları da tek tek açıkladı.
16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için yapılacak referanduma sayılı günler kala, partiler sandık müşahitlerine verdikleri eğitimleri aralıksız sürdürüyor. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ataman Taydaş ve CHP Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İlksen Uludağ Özalper, eğitim çalışmalarını ve seçmenlerin dikkatli olması gereken noktaları anlattı.
AK PARTİ HER SANDIĞA MÜŞAHİT KOYDU
AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ataman Taydaş, il genelinde 3 bin 147 asil ve 3 bin 147 yedek sandık müşahidi belirlediklerini açıkladı. Eğitimlerinde oy kullanma işlemi öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri müşahitlerine anlattıklarını söyleyen Taydaş, “Seçim gününe kadar eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz. Doğru bilinen birçok yanlışı üyelerimize bildiriyoruz. Müşahitlerimizle birlikte sıkıntısız bir seçim geçirmeyi umuyoruz” dedi.

CHP’DE 15 EĞİTMEN 17 İLÇEYİ KARIŞ KARIŞ GEZDİ

CHP Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İlksen Uludağ Özalper, sandık sayısı kadar sandık müşahidi belirlediklerini belirterek, “İl genelinde üyelerimizin yüzde 80’inden fazlasına sandık güvenliği eğitimi verdik. Bunların içerisinde sandık başkanları, sandık kurulu üyeleri, müşahitler ve kat ile bina sorumluları vardı. Bu güne kadar her seçimde doğru bilinen bir sürü yanlış yapılıyor. Bu nedenle verdiğimiz eğitimler çok önemli. Bu referandumda sandığa katılım çok daha fazla olacağı için eğitimlerini sıklaştırdık. CHP Parti Okulu’ndan mezun olan eğitmenler sorumlulara eğitim veriyorlar. Manisa’da 15 eğitmenimiz var. 17 ilçede en az 2, en fazla 5 olmak üzere defalarca eğitim veriyoruz” dedi.

OY KULLANIRKEN VE KULLANDIKTAN SONRA BUNLARA ÇOK DİKKAT EDİN

CHP’li eğitmen İlksen Uludağ Özalper, seçim günü dikkatli olunması gereken noktaları şöyle sıraladı, “Eğitimlerde özellikle sandık başkanları, sandık görevlileri ve müşahitlerin neler yapabildiğini vurguluyoruz. Özellikle turnike sistemi dediğimiz sistemi nasıl engelleyebileceğimizi anlatıyoruz. Bunun dışında vatandaşların bilmesi gereken de önemli konular var. Örneğin oy kullanma kabinine sandık başkanlarının girebileceğini düşünüyorlar. Sandık başkanı oy kullanma kabinine asla bir seçmen ile giremez. Yaşlılar, yanında birisiyle birlikte oy kullanmaya girebilir diye düşünülüyor. Bu da yanlış. Ancak görme engelli biri ya da tercih mührünü kullanamayacak bir seçmenin yanında, yine seçmenin belirlediği biri girebilir. Oy kullanma işlemi bittikten sonra sandık İlçe Seçim Kurulu’na götürülürken sandık başkanı ve iki kurul görevlisi olmak zorundadır. Sandık yola çıktığında araç asla durdurulmaz. En hızlı bir biçimde İlçe Seçim Kurulu’na götürülür”

ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim