Cumhurbaşkanlığı Sistemi için girilen referandum sürecinde tüm partiler gözleri kararsızların oylarına çevirdi. Ev ve iş yeri ziyaretleri ile mahalle çalışmalarına yoğunlaşan partiler, kararsızların oylarını ‘evet’ ya da ‘hayır’a döndürmek için yoğun çaba sarf ederken, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, oranlara ilişkin açıklama yaptı. Türkiye genelinde kararsızların oranının yüzde 14’e düştüğünü ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni anlatmak için kadroların 7 gün 24 saat boyunca çalıştığını belirtti. Özdağ, Manisa’da kararsızlarının oyunun yüzde 12 civarında olduğunu söyledi. CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, kararsızların hayır tercihinde bir araya gelmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, Türkiye genelinde oranın yüzde 14 ila 16, Manisa’da ise yüzde 15’lere çıktığını ifade etti. AK PARTİLİ ÖZDAĞ, “KARARSIZLARIN ÇOĞU ‘EVET’E YÖNELECEK” AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, kararsızların oyunun Türkiye genelinde yüzde 14’lere düştüğünü ifade ederek, “Seçmenlerin kararsızlıkları henüz maddelerle ilgili kanaat sahibi olmamalarından kaynaklanıyor. Önümüzde 26 günlük bir süreç var. Bu süreçte yapılan anketlere göre kararsızlar ilk olarak yüzde 20’ydi. Daha sonra yüzde 18’e, şimdi ise yüzde 14’e düştü. Kararsız seçmen oranında düşüş görüyoruz. 16 Nisan’a kadar kararsız seçmenlerin oranı daha da düşecektir. Türkiye demokratik hakkını kullanarak sandığa gidecek. 18 maddeyi okuduktan sonra daha farklı düşünecekler. Ben kararsızların çoğunun evete yöneleceğini düşünüyorum. Maddeleri düzgünce anlattıkça vatandaşlar ikna oluyoruz” dedi. “MANİSA’DA KARARSIZLARIN ORANI YÜZDE 10 İLA 12 CİVARINDA” AK Partili Özdağ, “Manisa’da kararsızların oranı yüzde 10 ile 12 civarında. Bizim gençlik kollarımız, kadın kollarımız ve ana kadememiz köy köy geziyor. Borşürler dağıtıyoruz, evet kitapçıkları dağıtıyoruz, köy kahvelerine gidiyoruz. Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kaoslara ve koalisyonlara engel olacağını söylüyoruz. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı sistemi olsaydı 23. Başkan seçilecekti. Bugün Türkiye’de 65. Hükümeti yaşıyoruz. Kaç kere erken seçim yaşadık. Bunların hepsi hem ekonomik hem de refah açısından Türkiye’ye zarar verdi. Bu yüzden biz ‘evet’te hayır vardır diyoruz. ‘Hayır’da hayır yok, ‘evet’te hayır var” diye konuştu.
CHP’Lİ NURLU, “16 NİSAN’A KADAR KARARSIZLARIN ORANI DÜŞECEK”

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu ise yaptığı açıklamada, “Kararsızların oy oranı çok teknik bir konu. Oylama günü yaklaştıkça kararsızların oyu düşecek. Ben hem Manisa’da hem de Türkiye’de önde olduğumuzu hissediyorum. 16 Nisan’da Türkiye yeni bir aydınlık dönemin kapısını aralayacaktır. Türkiye şu anda sıkışmıştır. Evet diyenler terörün biteceğini, sihirli bir değnek değmiş gibi düzeleceğini iddia etseler de referandumda halkın onayına sunulan maddelerin hiç birinde terörün biteceğine dair bir madde yok. 16 Nisan’dan sonra her şeyin güllük gülistanlık olacağı söylemleri bir yalandan ibarettir. Sahada da görüyorum ki vatandaşın tabiriyle tapuyu vermenin anlamı yok. Apartmanda bile yöneticinin yanında denetleme kurulu var. Koskoca Türkiye’nin bir apartman kadar değeri yok mu?” dedi.
NURLU, “KARARSIZLARIN ORANI MANİSA’DA YÜZDE 15 CİVARINDA”

CHP’li Nurlu kararsızların oy oranıyla ilgili şu ifadeleri kullandı, “Kararsızların Türkiye genelinde 14 ila 16 oranında olduğunu düşünüyorum. Oylama günü yaklaştıkça bu kararsız oranları çok daha minimum aşamalara gelecektir. Türkiye’nin 81 iliyle kıyaslandığında Manisa’daki kararsız oranının yüzde 15 olduğunu tahmin ediyorum”
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

Editör: TE Bilişim