Türkiye Yardımsevenler Derneği Manisa Şubesi tarafından ildeki emekli öğretmenler için Teras 2 Restoran'ta kahvaltı düzenlendi. Şube Başkanı Beyhan Yörür, kahvaltının amacının emekli öğretmenlere unutulmadıklarını hatırlatmak olduğunu söyledi. Yörür, "Öğretmenlik mesleği emekli olunca bitmiyor. Çünkü bir öğretmen yaşamı boyunca çevresine ışık saçmaya, bilgiyle donatmaya devam ediyor. Öğretmenlerimiz emekli olduklarında unutulduklarını sanabilirler, fakat hayatımızda bir çok değeri bize kazandıran kişilik sahibi yapan öğretmenlerimizi asla unutmayız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Yörür, emekli olduktan sonra çeşitli kitaplar yazan Bedriye Aksakal ve Necati Aksoy ile Ayfer Yapıcı'ya teşekkür plaketi takdim etti.

Plaket törenin ardından Uğur Böceği Anakolundan 5 minik öğrenci çeşitli şarkılar ve şiirler seslendirerek emekli öğretmenlerin gününü kutladı. Minik öğrenciler daha sonra ellerindeki 'Ben çocuğum Haklarım Var', '18 Yaşına Kadar Her İnsan Çocuk Sayılır' ve 'Vücudum Benimdir Ona Dokunma' yazılı afişler cinsel istismar konusunda mesajlar verdi. Minikler, masaları tek tek gezerek emekli öğretmenlerden alkış topladı. Kahvaltının sonunda seslendirilen şarkılar eşliğinde emekli öğretmenler gönüllerince eğlendi.
Editör: TE Bilişim