MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki CHP İlçe Başkanı Semih Balaban, referandumda ilçeden yüzde 55 oranında 'hayır' çıkmasının önemli bir başarı olduğunu öne sürerek 2019 yılı genel seçimleri ve muhtemel başkanlık seçimi için çalışmalara başladıklarını söyledi.


CHP Manisa Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, 16 Nisan günü yapılan anayasa değişikliği referandumu ile ilgili değerlendirmede bulunmak için ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. İlçe başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Balaban, 16 Nisan referandumunda ilçelerinden yüzde 55 oranında 'hayır' oyu çıkmasının ilçe için önemli bir başarı olduğunu savundu. Bunda tüm partilerin başarısı olduğunu ifade eden Balaban, "Bu başarı sadece CHP'nin başarısı değildir. Şehzadeler ilçesinde yaşayan tüm halkımızın ortak başarısıdır. CHP bu sürecin lokomotif öncü gücü olmuştur. Ama bunu CHP'yle özdeşleştirmemiz de doğru değildir. Bu başarıda AK Parti, MHP, CHP, HDP, BBP, SP, Vatan Partisi'ne yani tüm partilere oy veren seçmenlerin payı vardır" dedi.


1 Kasım 2015'de AK Parti'nin Şehzadeler'deki oyunun yüzde 44.5, MHP'nin oyunun ise 17.5 olduğunu ifade eden CHP İlçe Başkanı Balaban, "İkisini birleştirdiğimiz zaman kağıt üstünde yüzde 62'lik bir güce tekabül ediyor. Fakat biz köy köy, mahalle mahalle, kahve kahve gezerek bunun bir parti meselesi olmadığını halkımıza anlattık. Şehzadeler'de yüzde 55 'hayır', yüzde 45 'evet' oyu çıktı. 10 puanlık bir fark attık. Bu da açık ara bir başarıdır. Bu da gösteriyor ki AK Parti'nin ve MHP'nin içerisindeki oyların büyük bir kısmı 'hayır'a gitti. 325 sandıktan 225'inde hayır oyu, 100'ünde ise evet oyu birinci oldu. 325 sandıkta görevlilerimiz vardı. Manisa'da 'hayır' çıkması bizi mutlu etti" diye konuştu. CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Balaban, 2019 yılında yapılacak olan genel seçim ile yapılması muhtemel başkanlık seçimi için şimdiden çalışmalara başladıklarını dile getirdi. Balaban "Referandum bize gösterdi ki 2019 seçimleri bizim için çok rahat kazanılacak bir seçim olacak. Özellikle başkanlık seçimi konusunda çıkaracağımız adayın rahat bir şekilde seçimi kazanacağını düşünüyoruz. Bizim desteklediğimiz başkan adayı kazandıktan sonra Türkiye tekrar parlamenter sisteme geri dönecek. Şimdiden bu seçimler için çalışmalara başladık. Tüm mahalleleri gezerek Manisa'daki desteğimizi artıracağız" dedi.

Editör: TE Bilişim