Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya Cumhurbaşkanı Wirtu ile ortak açıklama yaptı. Erdoğan, referandumun ne zaman yapılacağına ilişkin yöneltilen soruya ise, "Bu hafta içerisinde biz de kararımızı veririz ve bu kararla da adım atılmış olur" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Anayasa Değişikliğine yönelik konuşmasında," Hangi istikamette yürüdüğümüz bellidir. Ülkemizi terörize etmek isteyen anlayışlar bellidir. Cumhurbaşkanı olarak ülkemi terörize etmek isteyen anlayışlarla yol yürüyenlerle beraber hareket edenlerle hiç bir zaman bizim fikri birlikteliğimizin olması mümkün değil" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin, "Anayasa değişikliği konusunda onay süreciniz devam ediyor, bu süreyi sonuna kadar kullanmayı düşünüyor musunuz ? Arada geçen süre dolayısıyla çeşitli spekülasyonlar ortaya çıktı. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz ? " Sorusunu şu şekilde yanıtladı:" Bunlar sadece birer uydurma. Anayasa Komisyonu'nda parlamentoda uzun uzadıya yapılmış olan değerlendirmeler var. Cumhurbaşkanı olmam hasebiyle değerlendirmeler yapmam gerekiyor. Meclis'in koşulları itibariyle de nasıl ne zaman bunun değerlendirmesini yapıyoruz. Sadece okuyup onay vermek değil, veya reddetmek değil bunun her yönünü değerlendirmek durumundayız. Hangi istikamette yürüdüğümüz bellidir. Bu süreç ülkemiz için önem arz ediyor. Ülkemizi terörize etmek isteyen anlayışlar bellidir. Terörize etmek isteyen anlayışların milletim tarafından kabul edilemeyeceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanı olarak ülkemi terörize etmek isteyen anlayışlarla yol yürüyenlerle beraber hareket edenlerle hiç bir zaman bizim fikri birlikteliğimizin olması mümkün değil. Sayın Bahçeli'ye yapmış olduğu konuşmadan dolayı teşekkür ediyorum. Bu hafta içerisinde kararımızı veririz."
Editör: TE Bilişim