TSK, askerlerle saat 15.30 sularında irtibatın kesildiğini ve bölgede arama faaliyeti başlatıldığını açıkladı. Askerlerle birlikte bölgede TSK'ya tercümanlık hizmeti veren bir kişinin de kayıp olduğu öğrenildi.
Terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'nin El Bab bölgesinde Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan 2 askerimizi kaçırdı.

DEAŞ, El Bab'ın batısında yer alan El Dana köyü köyü yakınlarında Türk askerlerine pusu kurdu.

DEAŞ'lı teröristler saldırının ardından 2 askerimizi kaçırdı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olayın ardından bölgede arama faaliyetleri başlattı.

Askerler ile birlikte bölgede TSK'ya tercümanlık hizmeti veren bir kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

Bölgedeki bütün köylerde arama yapıldığı giriş çıkışların kapatıldığı öğrenildi. Kubbesin ya da El Bab'a götürülme ihtimali var

El Dane köyünün cepheye sıfır noktada bulunduğu ve köyde ÖSO ile birlikte Türk askerlerinin yer aldığı belirtildi. Kaçırılan askerlerin Kubbesin köyüne ya da El Bab'a götürülme ihtimali bulunduğu ifade edildi.

GİZLİ HÜCRELERLE İŞBİRLİĞİ YAPTILAR

Yeni Şafak'a bilgi veren kaynaklar, Türk askerlerini kaçıran teröristlerin içeride işbirliği yaptığı gizli hücreler olduğunu belirtti.
TSK: İKİ SİLAH ARKADAŞIMIZLA İRTİBAT KESİLDİ

TSK'dan yapılan açıklamada da, "Devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 29 Kasım 2016 Salı günü saat 15.30 sularında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir" denildi.
Editör: TE Bilişim