Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, esnafın sıkıntılarını değerlendirdi. Esnafın zor bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Akyüz, devlet desteklemelerin artmasını isterken, halkın da kayıtlı esnaftan alışveriş yaparak bu sıkıntıların aşılabileceğini belirtti.
Esnafın sıkıntılı bir süreçten geçtiğine dikkat çeken MESO Başkanı Bahattin Akyüz, "Esnafın sıkıntısı hat safhada. Esnafı destekleyici bazı önlemlerin alınmasından yanayız. Alınan önlemlerin yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. 50 bin liralık faizsiz kredinin daha çok kesime yayılmasını bekliyoruz. Bu konuyla ilgili devletten de özel bir çalışma istiyoruz" dedi.

Esnafın dört gözle beklediği günler
Esnafın özel günleri dört gözle beklediğinin altını çizen Akyüz, "Bunlardan bir tanesi de 14 Şubat Sevgililer Günü. Manisalı halkımızdan esnafımızdan alışveriş yapmalarını, kayıtlı esnafımızdan ve iş yerlerinden alışveriş yapmalarını rica ediyoruz. Seyyar satıcılardan, ne olduğu belli olmayan merdiven altı üreticilerden alışveriş yapılmamasını ve kesinlikle bunlara dikkat edilmesini halkımızdan bekliyoruz. Bu konuyla ilgili de belediyelerimizden, zabıta müdürlüklerimizden hassas bir şekilde çalışmalarını, bu tür dışarıdan gelen panayırcı veya vergi mükellefi olmayan veya Manisa dışından gelen kişilerin burada barındırılmaması, bunların satışına izin verilmemesi konusunda destek istiyoruz. Tabi burada en büyük ağırlıklı olarak hediyeleşme ve çiçek alışverişinde bulunan halkımız yine yerli esnafımızı, çiçekçimizi mutlaka gözetmesi gerekir, mekanlardan alması gerekir. Daha sağlıklı ve daha kaliteli olduklarına inandığımız mekanlarımızdan bu alışverişleri yapmalarından yanayız. Hediyelik eşyada da kesinlikle yerli malına dikkat etmeleri gerekiyor. CA yazan TSE standartlarına uygun mallardan almalarını öneriyoruz. Yine Uzakdoğu'dan gelen Çin mallarına yönelmemelerini, ucuz etin suyu kara olur misali, ucuz malın mutlaka sıkıntısı olur düşüncesiyle bu ürünlerden uzak durmalarını istiyoruz. Kaliteli olsun ama 3 kuruş fazla olsun önemli değil. Önemli olan sağlığımızı ve hediye edeceğimiz kişinin sağlığını, çocuğumuzun sağlığı düşünmek, bu çok daha önemli. Önemli olan para değil sağlıktır. Buna dikkat edilmesinden yanayız. Bu konuyla ilgili de yetkililerden gerekli çalışmayı bekliyoruz. Belediyelerimize çok büyük iş düşüyor. Belediyelerimizin kontrolü ve denetimi altında esnafımıza alışveriş noktasında bir soluk verme imkanı vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Manisa'da 30 civarında çiçekçi var
Manisa genelinde 30 civarında çiçekçi esnafı olduğunu dile getiren Akyüz, "Bu özel günlerde özellikle en büyük zararı gören çiçekçi esnafımız. Buna dikkat edilmesinden yanayız. Burada halkımıza büyük görev düşüyor. Esnafımızı yaşatmak adına esnafımızdan alışveriş yapmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
14 Şubat Sevgililer Günü hazırlıklarına devam ettiklerini kaydeden çiçekçi esnafı Ergün Öğren, "Bütün hazırlıklarımızı tamamlayıp güzel bir hizmet vermek istiyoruz. Çiçek gerçi çok pahalı ama bunu yansıtmamaya çalışıyoruz. Güzel bir sevgililer günü diliyoruz herkese. Dönem dönem sıkıntılarımız oluyor özellikle seyyarla ilgili. Bu konuda belediyelerimize de güveniyoruz. Üstlerine düşen görevi yapacaklarına inanıyoruz. Senede bir gün olan bu günler için yapılan yatırımlar çok. O gün seyyarla bu işlerin heba olmasını istemiyoruz" ifadelerde bulundu.
Sevgililer gününde vatandaşın tercihleri sıralamasında her zaman gülün ilk sırada olduğunu kaydeden Öğren, şunları söyledi:
"Bu sene de en çok gülün tercih edilmesini bekliyoruz. Bu seneki favorimiz yine gül fakat orkide ve diğer çiçeklerin de baya bir rağbet göreceğine inanıyorum."
Editör: TE Bilişim