Felsefesi hoşgörü ve sevgi olan Yunus Emre'yi anmak için festival tertip eden Yunusemre Belediye'nin Başkanı Mehmet Çerçi, o kutsal felsefeyi ne yazık ki henüz anlayamamış... Bu yıl 2.'si düzenlenecek olan Yunus Emre Günleri'nin tanıtımını yapmak için daire müdürleri ve başkan yardımcıları, AK Parti temsilcileri ile basın mensuplarını ağırlayan Başkan Çerçi, kentsel dönüşüm yapmak için ağaçları kestikleri yönünde gazetemizde çıkan haberi diline doladı. Öfkesini kontrol edemeyen Çerçi, "Kentsel dönüşüm kararını Ankara'dan çıkarmak için adamda şey olması lazım. Ne olması lazım? Siz anladınız" şeklindeki açıklamalarıyla salonda buz gibi bir hava estirdi. Yunus'un maneviyatı altında topladığı misafirleri başta olmak üzere herkese büyük ayıp etti
Tek söylemi TOKİ olan ve ve TOKİ sayesinde yapılan evlerle iş yapıyormuş gibi görünme telaşında olan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, ilçe sınırları içerisinde kentsel dönüşüm ofisi yapmak için ağaç kesti. Kestiği ağaçları unutturmak için de bir belediye başkanına yakışmayan üslupla saldırıya geçti. Seçilmiş muhtarı yalancılık, zavallılık ve alet olmakla itham ederek son aylarda sergilediği sakin belediye başkanı tavrını daha fazla sürdüremedi. Çerçi, bazı yöneticilerinin cesaretlendirmesiyle eski vekil Çerçi moduna geçti.
YUNUSEMRE Belediyesi'nin, ilçe sınırları içerisinde kentsel dönüşüm kararı aldığı mahallelerdeki vatandaşları bilgilendirme amaçlı kullanılmak üzere bilgilendirme ofisi yapımına başlamasının ardından, ofisi, yeşil alandaki ağaçları keserek betonarme ve kalıcı olarak yapması tartışma konusu oldu. Konuyu gazetemizin kamuoyuna duyurmasının ardından belediyeden yapılan açıklamada ağaç kesim olayının üç beş çalı ve küçük ağaçtan ibaret olduğu belirtildi. Son olarak, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, önceki gün Yunusemre Günleri tanıtım toplantısında sert ve hakaret dolu bir üslupla ağaçların kesilmesine tepki gösteren mahalle muhtarları ile dolaylı olarak gazetemizi hedef alan söylemlerde bulundu.

"BU MUHTARLAR ZAVALLI, BUNLARI NOT ETTİK"
Çerçi, belediye etkinliğinin tanıtıldığı toplantının bitiminde bir gazetecinin gündem dışı sorusu üzerine yaptığı açıklamada, özellikle Yunusemre Belediyesi'nin icraatları hakkında eleştirilerde bulunan bazı muhtarları kastederek ağır söylemlerde bulundu. Çerçi hararetli bir şekilde başladığı sözlerini şöyle sürdürdü; " Belki de bu sözler muhtarların kendi sözü değildir. Bunların arkasında bir suflör de olabilir. Sufle eden kim ya da kimler, onlara bakmak lazım. Bu muhtarlar da zavallılar bunlara alet oluyorlar. Dilim söylemek istemiyor ama ağır bir söz; o suflörlerin aleti bunlar. Biz bunları not ettik biliyoruz.Bir diğer muhtar da o da kendini bilmez şaşkın. Bir de gazete var. Başlık atmışlar, ‘Kentsel Dönüşüm denen şeyi yanlış anlamış olmalılar.' Aşağılayıcı,tahkir edici bir başlık. Böyle bir gazete ve bu başlığı atanlar da gazeteci. Bunların da sahibi var. Bunlara da sufle edenler var. Bir de buna aracılık eden muhtar var. Ne diyor? ‘Yeşil alanda acımasız kıyım.' Bakıyorsun, bunların Geziyle meziyle de irtibatları var. Şaşkınlık diz boyu."
"ADAMDA ŞEY OLMASI LAZIM! NE OLMASI LAZIM SİZ ANLADINIZ!!!"
Kentsel dönüşüm süreci için çok çalıştıklarını anlatmak için argo deyimler kullanmaktan hiç çekinmeyen Çerçi, bir belediye başkanı ağırlığına yakışmayacak sözlerle, salonda bulunan insanlara saygısızlık yapmak pahasına şöyle dedi; "4 tane çalı sökülmüş, bir tane de ağaç kesilmiş. Kesilen ağaç sayısı birdir. 4 yaşında ağaç kesilmiş. Ağaç kıyımı yaptı diyorlar. 2 yıllık belediye en büyük kentsel dönüşümlerden birini yapıyor. Bu kararı Ankara'dan çıkarmak için adamda şey olması lazım. Ne olması lazım? Siz anladınız. Senin efendilerin bundan bir tane yaptı mı? Ama pislik at, çamur at izi kalsın. Ağaç kıyımı diyor, utanmaza bak, insan bunu yazmaya utanır ya. Bunun adı gazetecilik değil. Bunlar Gezi'ci aynı zamanda bakın. Bu arkadaşları araştırın, bunlar Gezi'cidir. Orda on tane ağaç kesildi diye Türkiye'yi kaosa sürükleyenlerdir bu zihniyet."
"BUNLARIN HESABINI GÖRÜRÜZ"
Ağaç kesimini eleştiren haber yapanları ve mahallelerindeki ağaçların kesilmesine tepki gösteren muhtarları tehdit ederek konuşmasını bitiren Çerçi şunları söyledi; " Hiçbir tarakta bezi olmayanlar dışarıdan bizim yaptıklarımızı küçük göstermeye çalışıyor. Bu başlığı atanlar da gazeteci değil, tetikçi. Bu kadar ağır konuşuyorum. Böyle gazetecilik olmaz. Sordun mu sen belediyeye kaç ağaç kesildiğini. Oraya özel bir bina yapıyoruz. Kentsel dönüşüm denen şey halkla iç içe olmaktır. Oraya şehrin merkezini kuruyoruz. Birileri bunları yok göstermeye çalışıyor. Her şey ortada güneş balçıkla sıvanmaz. Biz hepsini biliyoruz, günü gelince bunların hesabını görürüz."
Editör: TE Bilişim