ManisaValiliğinden yapılan açıklamada, Selendi ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğünde deprem sonrasıBaşbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafındanilçedeevleri hasar gören vatandaşlariçin 8 adet çadır talebinde bulunulduğu ve Afet Bölge Lojistik Deposundan alınan çadırların Selendi ilçesinde kurulumuna başlanıldığı kaydedildi.
Açıklamada, Karakozan Mahallesi'nde 3 evin çatısının çöktüğü ve kbir ahırda hasar oluştuğu,Dumanlar Mahallesi'nde 2 evde duvar çatlakları olduğu,Kabaklar Mahallesi'nde3 binada duvar çatlakları bulunduğu, Zulaman Mahallesi ve Terziler Mahallesi'nde ise duvarı çatlayan evlerin olduğu bilgilerine yer verildi.

SARUHANLI'DAKİ HASAR

Yaşanan ikinci depremin ardından ekiplerinSaruhanlı İlçesi Mütevelli Mahallesi'nde az hasarlı çok sayıda bina bulunduğu bildirilen açıklamada,AFAD tarafındanMütevelli Mahallesi'nde evleri hasar gören vatandaşlar için 10 adet çadır talebinde bulunulduğu, Afet Bölge Lojistik deposundan alınan çadırların Mütevelli Mahallesi'nde kurulumuna başlandığı belirtildi.
AFAD İl Müdürü Bekir Şen'inolay yerinde çalışmalara devam ettiği kaydedilen açıklamada, yaşanan depremlerdecan kaybı olmadığı, yaralanan vatandaşın da bulunmadığı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim