Kutsal toprakları görmek için 11 Aralık 2015 tarihinde özel bir turizm şirketi vasıtasıyla Manisa'dan Mekke'ye giden Mehmet Ersin'in 16 Haziran 2016'da trafik kazası nedeniyle kutsal topraklarda hayatını kaybettiği söylendi. 63 yaşındaki Ersin'in yakınları, yaşlı adamın ölümünü şüpheli görüyor.
63 yaşındaki Mehmet Ersin, özel bir turizm şirketi aracılığıyla 11 Aralık 2015 tarihinde 13 aile üyesiyle birlikte umre ziyareti için Manisa'dan Mekke'ye gitti.
İddialara göre otele yerleştikten sonra Kayıp Ersin'in de içinde bulunduğu grup önce Kabe'yi tavaf etmiş ardından zemzem suyu içilen bölgeye doğru ilerledi. Aile üyeleri tam bu sırada Mehmet Ersin'i gözden kaybetti. Kabe bölgesinde yaptıkları aramaların sonuç vermemesi üzerine Suudi polisini devreye sokan aile yakınları, konsolosluğu da harekete geçirmişti. Dört koldan yapılan arama çalışmalarına rağmen 63 yaşındaki Mehmet Ersin bulunamamıştı.
6 AY SONRA ÖLÜM HABERİ GELDİ
Mehmet Ersin'in bulunması için Türk ve Suudi güvenlik güçlerini devreye sokan aile, yaşlı adamın kaybolmasının üzerinden 6 ay geçtikten sonra acı bir haberle sarsıldı. Yapılan DNA testi sonrası Mehmet Ersin'in Mekke'de hayatını kaybettiği öğrenildi.
Suudi güvenlik güçleri aileye Ersin'in trafik kazası nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi.
3 AY MORGDA KALDI
Aile üyelerine verilen bilgilere göre 63 yaşındaki Mehmet Ersin'in cenazesinin 3 ay boyunca morgda kaldığı belirtildi.
MEKKE'DE DEFNEDİLDİ
Mehmet Ersin'in cenazesi, Kabe'de kılınan cenaze namazı sonrası Mekke'de defnedildi.
‘TRAFİK KAZASI' ŞÜPHELİ Mİ?
Manisa'dan Mekke'ye umre gezisi için giden 63 yaşındaki Mehmet Ersin'in yakınları, yaşlı adamın trafik kazası nedeniyle hayatını kaybettiğine inanmıyor.
Konuyla ilgili Türkiye'deki güvenlik güçlerinin ölüm nedenine ilişkin yeniden bir soruşturma sürecine girmesi bekleniyor.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

Editör: TE Bilişim