Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ve yönetimini ziyaret eden Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, gazetecilere görevlerinde başarı diledi.
Cemiyet binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, "Sayın Başsavcımızın ziyaretinden mutluyuz. Ülkenin geçtiği önemli süreçte Manisa'daki çalışmalarını takdirle izlediğimiz Sayın Başsavcımızın bundan sonra da aynı şekilde çalışması için kendisine sağlık ve başarı diliyoruz." ifadelerini kullandı.
Cemiyet ziyaretini daha önce yapmayı planladığını ancak yoğunluk nedeniyle geç kalındığını belirterek sözlerine başlayan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ise ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili konuştu. Başsavcı Şimşek şunları söyledi: "Ülke çok zor ve sıkıntılı bir süreci yüzünün akıyla atlattı. 1919 yılında Mustafa Kemal'in yarım yamalak bir vapurla İstanbul'dan çıkıp Samsun'a, oradan da bütün Anadolu topraklarına inip başlattığı bir kurtuluş mücadelesi vardı. Bu mücadeleye başlarken ne zor şartlarda, ne büyük eksikliklerle yola çıktığını hepimiz biliyoruz. Yaklaşık 90-100 yıl bunun meyvesini yedik. Bu topraklar bizim mozaiğimiz. Başka gidecek yerimiz yok. Doğacak sıkıntıları öngörmek ve bunlara müdahale etmek de biz kamu görevlilerine düşüyor. Devletin verdiği yetkiyi hiçbir duygusallık içerisinde olmadan, adil bir şekilde bugüne kadar kullandık. Bundan sonra da böyle olacağız."
Editör: TE Bilişim