MANİSA'DA Hasan Türek Anadolu Lisesi'nde Edebiyat öğretmenliği yapan C.G'nin 14 yaşındaki öğrencisi D.C'ye kurmaca imam nikâhı kıyarak 5 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu belirlendi. Olay, şimdi 20 yaşında olan, D.C'nin 28 Nisan 2016 tarihinde İzmir- Manisa karayolu arasında Çiçekli Köy sapağında işkenceye uğraması ile ortaya çıktı. Öğretmen hakkında savcılığa ve Milli Eğitim Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunuldu.
Taciz davasının ilk duruşmasında öğretmen C.G. tutuklanırken, davanın ise 18 Nisan tarihine ertelendiği açıklandı.
OLAY
Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni C.G. (43), kız öğrencisi D.C.'ye (20) 4 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu, mezun olmasından sonra da peşini bırakmayıp buna devam ettiği iddia edildi.
İstanbul'da bir üniversitede hukuk okuyan D.C., 28 Nisan 2016'da İzmir 'in Sabuncubeli Mevkii yakınlarında seyir halindeki bir otomobilden atlayarak jandarmaya sığındı. D.C., jandarmadaki ifadesinde geçen yıl mezun olduğu Manisa Hasan Türek Anadolu Lisesi'ndeki Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni C.G.'nin kendisini darp ettiğini ileri sürdü. Olay yerinin İzmir ili sınırlarında kalması üzerine İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen D.C., öğretmen C.G.'den şikayetçi oldu. Beş gün sonra bu defa Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na giden D.C., öğretmen C.G.'nin kendisine 2011 yılından bu yana cinsel istismarda bulunduğunu belirtip, bir kez daha şikayetçi oldu.
Editör: TE Bilişim