Manisa'nın Salihli ilçesinde Salihli Belediyesi'nin uzun yıllardır işlettiği Kurşunlu Kaplıcaları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından açıklanan hastaların tedavi giderlerinin ödeneceği tesisler listesine girdi.
Salihli ilçe merkezine yakınlığı ve ormanla iç içe konumuyla şehrin stresi ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlere şifa kaynağı kaplıca sularıyla mükemmel bir tedavi hizmeti sunan Kurşunlu Kaplıcalarının kalitesi, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Türkiye genelinde belirlediği 253 tesis arasına girerek kanıtlandı. Konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan açıklamada "Bilindiği üzere, Sağlık Uygulama Tebliğinin "2.4.4.J - Kaplıca Tedavileri" başlıklı bölümünün 3 üncü maddesinde, 'Kaplıca tedavisine gerek görülenler, Sağlık Bakanlığınca işletme izni verilen kaplıca tesislerine müracaat edebilirler. Sağlık Bakanlığınca işletme izni verilmeyen kaplıcalarda tedavi görenlerin, kaplıca tedavilerine ait bedeller Kurumca karşılanmaz' hükmü doğrultusunda Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izin verilmiş kaplıca tesislerine müracaat eden genel sağlık sigortası kapsamında bulunan kişilerin kaplıca tedavilerine ait yol, gündelik ve refakatçi giderleri Kurumumuzca ödenmektedir " denildi.
Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Kurşunlu Kaplıcalarının şifalı sularının 253 tesis arasına girerek, tedavi giderlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmesi için onay alındığını söyledi. Başkan Kayda "Göreve başladığım ilk günden itibaren Kurşunlu Vadisini sağlık turizmine kazandırmak için çalışmalara başladık. Şifalı suları ve doğal güzelliği ile Kurşunlu Kaplıcaları, insanları hem tedavi ediyor hem de dinlendiriyor. Sadece yurt içinden değil yurt dışından da misafirlerimiz kaplıcamıza gelerek tedavi oluyorlar. Her yıl Ramazan ayında kaplıcamızı tercih eden müdavimlerimiz var. SGK'nın yaptığı duyuru ile kaplıcamızın şifa dağıttığı tescillendi. Kaplıcamızın şifalı sularından ve eşsiz manzarasından faydalanmak isteyen herkesi Salihli'mize davet ediyorum" dedi.
Editör: TE Bilişim