Türkiye Voleybol Federasyonu Vestel Venus Sultanlar Liginin tek Ege temsilcisi Seramiksan evinden son dünya şampiyonu Eczacıbaşı Vitra ile karşılaştı. Uzatma setinde güçlü rakibine mağlup olan Kuğuları maç sonrası taraftarı ayakta alkışladı. Güçlü rakibi karşısında en önemli iki silahı Amerikalı orta oyuncusu Tow Arnett ve en skorer ismi Meryem Boz'dan yararlanamayan Seramiksan alkışa değer bir mücadele ortaya koydu.
Yıldırım Beyazıt Spor salonunda oynanan karşılaşmada tribünler dolup taşarken Seramiksan'da taraftarının desteği ile güçlü rakibi karşısına başa baş bir oyun sergiledi. Ligin ilk yarısında dünya şampiyonu rakibini İstanbul'da 3-2 yenen Seramiksan evinde aynı skorla rakibine mağlup oldu. Normal sezonda dünya şampiyonundan 2 maçta 3 puan alan Kuğular, play out potasında ki rakiplerine de gözdağı verdi.
Takımıyla gurur duyduğunu ifade eden Brezilyalı başantrenör Angelo Vercesi;"Dünya şampiyonu karşısında harika bir oyun oynadık, son sayıya kadar mücadel ettik. Oyuncularımın hepsiyle gurur duyuyorum. İki önemli ismimiz eksikti ancak onların yerine görev verdiğimiz isimlerde harika işler yaptılar. Yenildik ama önemli bir puan aldık, mütevazi kadromuzda dünya devlerinin olduğu ligde önemli işler yapıyoruz. Seyircimizde harikaydı, maçı küçük detaylar belirledi. Ligin sonuna geldik artık her puan çok önemli. Hafta sonu rakibimizle deplasmanda karşılaşacağız. Bu maç bizim için çok önemli" dedi.
Sakatlığı bulunan Meryem'in durumunun hafta içi yapılacak kontroller sonrası belli olacağı öğrenilirken, amcasının vefatından dolayı Amerika'ya giden Tow Arnett'ın hafta içi takıma dahil olması bekleniyor.
Editör: TE Bilişim