MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi'nde gerçekleşen mezuniyet törenine; MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ile Prof. Dr. Birol Kovancılar, öğretim üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ile mezun öğrenci aileleri katıldı. Fakülte birincisi Tarık Balcı, öğrenciler adına konuşma yaptı. Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gümüş ise öğretim elemanı kalitesinin arttığı, nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, yurt içi ve yurt dışı hareketliliğinin hızla yol aldığı fakülteden mezun olan öğrenciler için haklı bir gurur yaşadıklarını belirtti.


Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ise, "Spor Yüksekokullarının ve Spor Bilimleri Fakültelerinin amacı, içinde barındırdıkları bölümleriyle ülke ve dünya ölçeğinde sporun ve sporcunun bu önemini bilen kendini yenileyen ahlaklı, zeki ve dünya ölçeğinde spor bilimi adamları yetiştirmesi olmalıdır" dedi.


Törene 1000'in misafirin katılım gösterdi. Görkemli şovlara sahne olan törende, Grup Radyoaktif konseri ve MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu. Tören, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından sergilenen Capoera dans gösterisi ve Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonasında derece alan Trampolin Takımı gösterisiyle sürdü. Fakülte birincisi Faruk Balcı, ikincisi Özün Özçelik ve üçüncülüğü paylaşan Gizem Okyar, Salih Kurul ve Erdem Demirtaş'a, mezuniyet belgeleri ve hediyelerinin verilmesiyle son olarak meslek andını okunmasıyla tören sona erdi.
Editör: TE Bilişim