İnternetin yaygınlaşması ile birlikte yazılı basının zor bir sürece girmesi Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'nü (BİK) harekete geçirdi. Çıkarılması düşünülen internet yasasına gazetecilerin de katkı sunmasını hedefleyen BİK, bu konuda 7 bölgede çalıştay düzenleyecek.
Her bölgede 25 genç gazetecinin katılımıyla gerçekleştirilecek çalıştaylarda amaç, "Yerel Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü" ve "İnternet Yasa Tasarısı"nın oluşturulması sürecinde, gençlerin fikir ve görüşlerini almak. Dört oturumda gerçekleşecek çalıştayların her oturumunda beyin fırtınası ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi şeklinde iki aşama bulunacak ve her oturum 90 dakika sürecek.
Çalıtaya katılmak için bazı kriterler de belirlendi. Bu kriterler, 20-30 yaş aralığında olmak, internet ve sosyal medyayı aktif olarak kullanmak, internet ve sosyal medya kanallarında görev yapıyor olmak, toplumsal konularda sosyal sorumluluk bilincine sahip olmak ve kendisini sosyal gönüllü olarak nitelendirmek şeklinde sıralanıyor.
Katılımın ücretsiz olacağı çalıştaya 30 Ocak 2017 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. www.bik.gov.tr adresine yapılacak başvuruların sonuçları e-posta yoluyla açıklanacak.
Çalıştaylardan sonra yapılacak olan Ana Yapısal Diyalog Forumu'nun, Basın İlan Kurumunun Kocaeli'nde bulunan Tatil Köyü'nde gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Çalıştaylar 28 Şubat'ta İstanbul'da Mercure Hotel Topkapı'da, 7 Mart'ta Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi'nde, 21 Mart'ta Ankara'da Hotel İçkale'de, 11 Nisan'da Trabzon'da Trabzon Sanat Evi'nde, 25 Nisan'da Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde, 9 Mayıs'ta İzmir'de Ege Üniversitesi'nde ve 16 Mayıs'ta Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.
Editör: TE Bilişim