AK Parti Genel Merkezi, İl Başkanı Gürcan ve ekibinin üstünü çizerek tüm yönetimin istifa etmesini istedi. Zülfikar Gürcan ve ekibi Genel Merkez kararına direnerek istifa etmeyeceklerini belirtirken, yönetimden 7 kişi istifalarını sundu. Gürcan'a muhalifler yönetimi düşürmek için en az 66 üye sayısını bulamazlarsa MKYK kararıyla tüm kurul üyeleri görevden alınacağı öne sürüldü. MKYK'nın bu kararı almasıyla birlikte mevcut yönetimde bulunan kişilerin belirli bir süre için İl ya da İlçe Başkanlığı gibi makamlara gelemeyeceği öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre AK Parti İzmir Milletvekili ve Manisa Koordinatörü Ali Aşlık, yaklaşık 4 gün önce AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ı telefonla arayarak tüm yönetimin istifa etmesini istedi. Gürcan, Genel Merkez'in verdiği bu kararı yönetim kurulu üyeleriyle paylaşmadı.
Aşlık, yönetim kurulundan istifa gelmemesi üzerine AK Parti Manisa İl Yönetimi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı. Önceki gün AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda koordinatör Aşlık, Genel Merkez'in istifa kararını tüm üyelerle paylaştı.Toplantıda yönetimden Cüneyt Kamal, Abdullah Polat, Hüsnü Arslan, Mehmet Özer, Ömer Akar ve Fatih Yılmaz isimlerinden oluşan 6 kişi koordinatör milletvekiline istifalarını verdi. İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve ekibi, istifa etmeleri için herhangi bir neden olmadığını belirterek, Genel Merkez'in MKYK kararıyla görevden almalarını bekleyeceklerini söyledi.
"GENEL MERKEZ KARARINI UYGULADIK"
Toplantıda istifa eden yönetim kurulu üyelerinden Ömer Akar, Genel Merkez kararına saygı duyduklarını belirtti. Akar, "Genel Merkez İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve yönetiminin istifasını istedi. Ben de bu karara saygı duyarak istifamı verdim." dedi. İstifa eden bir diğer Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özer de Genel Merkez'in verdiği kararı uyguladıklarını ifade etti.
BERK MERSİNLİ İSTİFASINI İZMİR'DE SUNDU
Koordinatör milletvekili Ali Aşlık'ın da katıldığı toplantıda istifa etmeyen ve geçtiğimiz günlerde Zülfikar Gürcan tarafından İl Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Berk Mersinli'nin de Genel Merkez'in isteği üzerine İzmir'de istifasını sunduğu öğrenildi.
16 YEDEK ÜYE İSTİFA ETTİ DEVAMI GELECEK
Ali Aşlık'ın Manisa'da yaptığı olağanüstü toplantı öncesi 16 yedek üyenin de istifalarını Genel Merkez'e sunduğu öğrenildi. Koordinatör Milletvekili Ali Aşlık, AK Parti Manisa İl Başkanlığı Binası'nda yapılan toplantıda istifa etmeyen İl Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşmek için Pazar günü yeniden Manisa'ya geleceği öğrenildi. Toplantıda yönetimdeki üyelerle tek tek konuşacağı ifade edilen Aşlık'ın çıkan kararı MKYK'ya bildireceği ve buna göre sürecin şekilleneceği belirtildi. Ayrıca Genel Merkez'in Gürcan ve ekibinin istifa etmesi için ikna çalışmalarına devam ettiği de edinilen bilgiler arasında yer aldı.
ALİ AŞLIK, "İL BAŞKANI DEĞİŞECEK"
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz AK Parti İzmir Milletvekili ve Manisa Koordinatörü Ali Aşlık, önceki gün yapılan toplantıyla ilgili bilgiler verdi. Aşlık, İl Başkanı'nın değişeceğini söyledi. Ali Aşlık, "Manisa'da AK Parti İl Başkanı değişeceği için tüm yönetimin istifası istendi. İl Başkanı'nın değişmesi ardından dolaylı olarak tüm yönetim de değişecek. İl yönetimiyle ilgili herhangi bir problemimiz yok" ifadelerini kullandı.
TEŞKİLAT BAŞKANI MANİSA'YA GELİYOR
Öte yandan Koordinatör Milletvekili Ali Aşlık, AK Parti Teşkilat Başkanı'nın Manisa'ya geleceğini ifade etti. Son durumla ilgili bilgi almak için AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'ın kente gelmesi bekleniyor.
MANİSA MİLLETVEKİLLERİ SESSİZ
AK Parti Genel Merkezi'nin İl Yönetimi'ni istifaya zorlamasıyla ilgili AK Parti Manisa Milletvekilleri sessizliğini koruyor.
İKİ GÜN TEMAYÜL
Öte yandan AK Parti Genel Merkezi'nin aldığı kararla Manisa'da yeni İl Başkanı'nın belirlenmesi için önümüzdeki 2 gün boyunca temayül yoklaması yapacağı öğrenildi.
GÜRCAN NEDEN İSTİFA ETMİYOR?
Peki AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve ekibi neden Genel Merkez kararını uygulayıp istifa etmek yerine MKYK kararıyla görevden alınma yolunu seçiyor? İddialara göre Zülfikar Gürcan'ın koltuğuna en yakın iki isim AK Parti kurulduğundan beri her kademede görev alan Berk Mersinli ve başkanlık sürecinde desteklenen Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci. Eğer İl Başkanı Gürcan ve ekibi istifa seçeneğine ikna olmazsa MKYK kararıyla tüm Manisa İl Yönetimi tasfiye edilecek. Gürcan'ın MKYK kararıyla görevden alınması, yönetimdeki tüm üyelerin belirli bir süreliğine AK Parti'nin İl ya da İlçe Başkanlığı gibi önemli kadrolarında hizmet edememesi demek.AK Parti Manisa İl Yönetim Kurulu'nda Berk Mersinli ve Zafer İkinci'nin bulunması, Gürcan muhaliflerini istifalarla yöntemini yeniden şekillendirme yoluna zorluyor.
YÖNETİMİN DÜŞMESİ İÇİN EN AZ 66 KİŞİNİN İSTİFA ETMESİ GEREK
Zülfikar Gürcan'ın istifa yoluyla görevine son verilmesini isteyenler, AK Parti tüzüğüne göre 50 asil ve 50 yedek ile birlikte toplamda 100 üyeden yaklaşık 3'te 2 çoğunluğunu sağlamak zorundalar. Bu da 100 üyeden en az 66'sının istifa etmesi demek. Şu ana kadar yedeklerle birlikte yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden 23 kişi olduğu göz önüne alınırsa, MKYK'nın devreye girmemesi için Gürcan muhaliflerinin 33 üyeyi daha istifaya ikna etmesi gerekiyor.
Özel Haber: Berfin ADICAN
Editör: TE Bilişim