Soma'da, 13 Mayıs 2014'te, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait Eynez Maden Ocağı'nda 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın 3'üncü yıldönümüne sayılı günler kalırken, ölen madencileri anmak için düzenlenecek törenlerin de hazırlıkları sürüyor. Manisa Valiliği, Soma Kaymakamlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Soma Belediyesi'nin ortaklaşa yapacağı anma programı şöyle, açıklandı:


"Facianın yıldönümü olan 13 Mayıs'ta il olarak saat 12.00'de, maden şehitliği ziyaretiyle program başlayacak. Parkaltı Camii'nde öğle namazı öncesinde maden şehitleri için hatim duası, hafızlık ve mevlit programıyla etkinlik sürecek. Sonrasında 13 Eylül Parkı'nda yemek ikramı, saat 20.30'da ise Cengiz Topel Meydanı'nda Soma Müftülüğü tarafından Maden Şehitleri anma programı yapılacak. Yaşanan facia sonrası kurulan "301 Karaelmas Spor" takımının sezon açılış maçı da yapılacak. Madenci çocuklarının da bulunduğu 301 Karaelmas Spor takımı, sezon açılışı öncesinde 301 Maden Şehitleri Turnuvası'na katılan Akhisar Spor U-11, Altınordu Spor U-11, Manisa Spor U-11 ve Soma 301 Karaelmas U-11 takımlarının katılımı ile 15.00'de maden şehitliği ziyareti ve ardından Atatürk Stadyumunda 16.00'da futbol turnuvası yapılacak."


'MADENCİ AİLELERİ ADALET İÇİN YÜRÜYECEK'


Sosyal Haklar Derneği Soma Şubesi tarafından 301 maden şehidimiz için "adalet mitingi" düzenlenecek. Saat 12.00'de TKİ önünden başlayacak yürüyüşün ardından "Adalet mitingi "yapılacak.
Editör: TE Bilişim