Manisa başta olmak üzere İzmir, Balıkesir, Aydın ve Muğla’dan toplam 32 motosikletli trafik polisi eğitimden geçti. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir alanda hazırlanan parkurda 21 gün boyunca eğitim alan motosikletli trafik polisleri, 21 günün sonunda sınava tabi tutularak eğitimi tamamladı.
Motosikletli Şahin Kursu ismi verilen kursta, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı uzman eğitimciler eşliğinde, motosikleti doğru kullanma, kontrol, düştüğünde kaldırma, uygun hızlarda hakimiyet, zorluklara karsı engelden kaçma, akan trafikte motosikletin kullanılması, doğru sürüş teknikleri gibi konularda eğitim verildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Yusuf Onat, “Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte motosikletli polislerimiz sahada daha aktif olacak. Bu nedenle böyle bir eğitimi uygun gördük. Çevre illerden gelen trafik polisleriyle birlikte Manisa’dan motosikletli polis arkadaşlarımız eğitimden geçti. Umuyoruz ki bu eğitimler faydalı olacaktır. Kentin trafiğinin sorunsuz işlemesi adına bu tür faaliyetlerin büyük önemi var.” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim