U17 Milli Takımımız, 2017 U17 UEFA Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Macaristan ile 12 Mayıs 2017 Cuma günü karşı karşıya gelecek. Turnuvanın düzenlendiği Hırvatistan'daki Velika Gorica Stadyumu'nda oynanacak müsabaka, TSİ 13.00'te başlayacak ve EUROSPORT 2'den naklen yayınlanacak. U17 Milli Takımımız, A Grubu'ndaki ilk maçında İspanya'ya 3-2 mağlup olmuş, ikinci maçında ev sahibi Hırvatistan'ı 4-1, son karşılaşmasında ise İtalya'yı 2-1 mağlup ederek, grup ikincisi olarak çeyrek finale yükselmişti. Macaristan ise B Grubu'nda Fransa'yı 3-2, Faroe Adaları'nı 4-0 yenerken, İskoçya ile 1-1 berabere kalmış ve grup lideri olarak son 8'e kalmaya hak kazanmıştı.
MANİSALILAR FARK YARATTI
Milli takımımızın büyük rollerindeyse 2 Manisa temsilcisi bulunuyor. Akhisar Belediyespor'da bu sene yaptığı çıkışla taraftarın gözdesi olan Hasan Ali Adıgüzel takımının 3 maçında da forma giymeyi başardı. 2000 doğumlu oyuncu İspanya mücadelesine ilk 11'de başlarken, Hırvatistan ve İtalya maçlarına da sonradan dahil oldu. Takımın formasını giyen oyuncular arasında Hasan Ali dikkat çekerken, teknik heyette de bir Manisalı bulunuyor. Takımın teknik direktörlüğünü Mehmet Hacıoğlu yaparken, teknik heyetinde Manisalı eski milli futbolcu Zeki Önatlı da yer alıyor.
TİGANA’NIN YARDIMCILIĞINI DA YAPTI
Tecrübeli çalıştırıcı futbolculuk döneminde Beşiktaş ve İstanbulspor gibi takımların formasını uzun süre terletmiş ve futbolculuk kariyerinin ardından Tigana döneminde Beşiktaş'ta yardımcı antrenörlük görevini üstlenmesinin ardından milli takımlarda görev almaya başlamıştı. Bu 2 Manisa temsilcisi şehrimizin göğsünü kabartırken, tüm ülke gençlerimizin daha büyük başarılara ulaşmasını umut ediyor.
HEDEF DÜNYAS KUPASI
U17 Milli Takımımız, Macaristan'ı eleyip yarı finale yükseldiği takdirde, 6-28 Ekim 2017 tarihleri arasında Hindistan'da düzenlenecek 2017 FIFA U17 Dünya Kupası Finalleri'ne Avrupa kıtasından katılacak 5 ülkeden biri olmaya hak kazanacak. U17 Milli Takımı, yarı finale yükselmesi halinde, İngiltere-İrlanda Cumhuriyeti maçının galibiyle eşleşecek. U17 Millilerin çeyrek finalde elenmesi durumunda, FIFA U17 Dünya Kupası Finalleri'ne katılacak son takımın belirleneceği Play-Off müsabakasında yer alıp alamayacağı, tüm çeyrek final karşılaşmalarının tamamlanmasından sonra belli olacak
Editör: TE Bilişim