Yunusemre Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mustafa Süzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada Yunus Emre bebeğin tüm ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanacağını söyledi.

Yunus Emre bebeğin ismini koyarken kulağına ezan okuduklarını söyleyen Süzer şunları kaydetti:
"Afganistan'da bir çocuklarını yitiren ve bir çocuklarının da silahla vurulması sonucunda Manisamıza sığınan ailemize sahip çıkma kararı aldık.
Ailemiz bizden yardım talep ettiklerinde durumları çok kötüydü. Üzerlerinde savaşın yıkıcı psikolojisi vardı. Ailenin bakım ve ihtiyaçları noktasında Yunusemre Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya gayret ettik.
Ailemiz de bebeklerinin ismini Yunus koymak istediklerini söyledi. Biz de Emre ismini eklemek istedik. Ailemizin de kabul etmesiyle bebeğimizin adını koyduk. Yunus Emre bebeğimize Allah uzun ömürler versin, bahtı açık olsun inşallah. Biz Ümmet şuuru ile nerede bir mazlum varsa onlara yardım etmeye devam edeceğiz."
Afganistan'dan kaçarken bir çocuklarının vefat ettiğini bir çocuklarının da omzuna kurşun isabet ettiğini söyleyen Nadya Nuri, eşinin inşaatlarda çalışmasıyla geçimlerini sağladıklarını belirtti.





Editör: TE Bilişim