Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde Elginkan Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Valfsel Armatür AŞ'de çalışan 48 yaşındaki Sekreter Zühal Güneş, Genel Müdür H.O tarafından tacize uğradığını söyleyerek mahkeme yoluna başvurmuştu. İlk etapta takipsizlik kararı verilen dosya, itiraz üzerine tekrar açıldı. Davanın ilk duruşması ise bugün yapıldı.
Davanın başlamasından önce CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve Zuhal Güneş adliyeye birlikte geldi. Adliyede kısa bir açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Şube Başkanı Sevgi İlhan Akyüz, "Çalıştığı işyerinde tacize uğrayan, üstüne üstlük haksız bir şekilde, tüm hakları gasp edilerek işten atılan Zuhal Güneş arkadaşımızla birlikte bir mücadele süreci yürüttük. 17 günlük bir taciz nöbetimiz oldu firma önünde. Mahkemeye yaptığımız ilk başvurumuz reddedildi. Buna rağmen mücadeleye devam ettik. İkinci başvurumuz neticesinde dava açıldı. Sonuna kadar da Zuhal kardeşimizle birlikte mücadeleye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
İTİRAZ SONRASI İLK DURUŞMA
Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü: "İtiraz sürecinin ardından ilk duruşma gerçekleşiyor. Bizim için davanın açılması ve başlaması bile çok büyük bir adımdır. Mağdur arkadaşımız işinden atıldı. Mağdur eden ise hala Valfsel'de genel müdür olarak göreve devam etmektedir. Bu durum Valfsel'in bir ayıbıdır. Bizim başımız dik mücadeleye devam ediyoruz."
DAVA 17 OCAK'A ERTELENDİ
Mahkemede ise tanıklar dinlenirken sanık olarak bulunan H.O. suçlamaları kabul etmedi. Hakim tarafından dava 17 Ocak 2017'de saat 14.00'da görülmek üzere ertelendi.
Editör: TE Bilişim