Baro Başkanı Arslan, şunları söyledi:“Askerlere, asker ailelerine hukuki yardım sağlamamız söz konusu olabilir. Bununla ilgili görüşmelerimiz, hazırlıklarımız devam ediyor.” dedi.
Kendilerine dayakla ilgili bir şikayet gelmediğini, Baro’ya başvuru olmadığını ifade eden Arslan, yemek firmasından gözaltına alınan iki kişiyle görüşme fırsatı olduğunu belirterek, “Görüştüğüm bir kişi yemeğin üretim anında da yemekten yenildiğini ama bir şey olmadığını söyledi. Bu noktada soğuk zincirinin korunmasında ya da başka bir bakteriyel bir olayın gerçekleşmesi gibi sebepler de olabilir. Savcılığın önceki zehirlenme vakaları ve bu olayla da ilgili olarak soruşturması devam ediyor. Laboratuvar sonuçlarının da beklenmesi gerekir. Üretim anı mı sonrasından mı kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Hem üretim yapan firmanın hem de servis zincirinde aksama varsa bu aksamayı yaratan kurumların sorumluluğu söz konusu. Burada kamu kurumları orada yemek yiyen kişilerin bu ihtiyacını en sağlıklı şekilde karşılamak zorunda.”
SORUMLU BAKANLIK VE FİRMA
Yaşananlarla ilgili Baro olarak suç duyurusunda bulunacaklarını, ancak henüz zamanını bilmediklerini, hazırlıkların sürdüğünü belirten Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Askerlere, asker ailelerine hukuki yardım sağlamamız söz konusu olabilir. Bununla ilgili görüşmelerimiz, hazırlıklarımız devam ediyor. Burada sorumluluk hem MSB'de hem de buraya yemek veren firmada. Arada bireysel sorumluluklar varsa, onlar da soruşturma neticesinde ortaya çıkacak. Kurumsal olarak burada hem Bakanlık hem firma sorumludur.”
Kaynak: bianet.org
Editör: TE Bilişim