Manisa’da FETÖ şirketlerine yönelik yürütülen operasyonlarda kayyum olarak görev yapan Rıdvan İnan’la ilgili çok önemli bir iddia ortaya atıldı. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Rıdvan İnan’ın avukatlık ofisinde çalışan meslektaşlarına kayyum olduğu şirketlerden iş verdiğini öne sürerek, haksız kazanç sağlanıp sağlanmadığı ile ilgili önerge hazırlayarak konuyu TBMM’ye taşıdı ve bu soruların cevabını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.
Lidya Konservecilik ve Ordu A.Ş firmalarının kayyumu Rıdvan İnan, bu defa Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine oturdu.
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Rıdvan İnan’ın ofisinde çalışan meslektaşlarına yönettiği şirketlerde avukatlık hizmeti verdirdiğini iddia etti. Özel, konuya ilişkin TBMM’ye soru önergesi verdi.
“İDDİALARIN DOĞRULUĞU NEDİR?”
CHP’li Özel önergesinde, “Turgutlu’da kurulu ancak Manisa’nın tüm ilçelerindeki hatta komşu ilçelerdeki çiftçilerin ürettikleri konservelik ve turşuluk ürünleri alan ve binlerce çiftçi için geçim kapısı olan Lidya Konservecilik’e yapılan kayyum atamasının ardından, keyfi kararları ile çiftçinin mağduriyetine sebep olan, 7 Haziran’da AKP’den Manisa Milletvekili aday adayı olan Rıdvan İnan’ın aynı zamanda Ordu AŞ.’de de kayyum olarak görev yaptığı bilinmektedir. Ayrıca Rıdvan İnan’ın kendi avukatlık bürosundaki avukatların kayyum olarak görev yaptıkları şirketlere avukatlık hizmeti verdiği iddiaları konuşulmaktadır” dedi.
“NE KADAR MAAŞ ALIYOR?”
Özgür Özel, Rıdvan İnan’ın hangi şirketlerde kayyum olarak görev yaptığını ve ne kadar maaş aldığını sorarak, “Rıdvan İnan şuan hangi şirketlerde kayyum olarak görev yapmaktadır? Rıdvan İnan her bir şirketten ayrı ayrı belirtilmek üzere toplamda ne kadar maaş almaktadır?” dedi.
“KENDİ BÜROSUNDA ÇALIŞAN AVUKATLARIN FİRMALARA HİZMET VERDİĞİ DOĞRU MU?”
Grup Başkanvekili Özel, “Rıdvan İnan’ın kayyum olarak görev yaptığı şirketlere, kendi avukatlık bürosunda çalışan avukatların hizmet verdiği doğru mudur? Doğru ise, hangi şirketlere Rıdvan İnan’ın avukatlık bürosu tarafından hizmet verilmektedir? Ne kadar süredir bu durum devam etmektedir? Bu avukatlık hizmetleri üzerinden Rıdvan İnan ne kadar kazanç elde etmiştir? Konuyla ilgili bir soruşturma açılması ve konunun incelenmesi düşünülmekte midir?” ifadelerini kullandı.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim