Sancaklıbozköy Mahallesi'ndeki 138 dönümlü arazi üzerine kurulacak Kiraz Pazarı projesinin FETÖ'cüleri tarafından engellenmeye çalışıldığını söyleyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Eğer bu alçaklar kamu kurumlarında olmasalardı bu proje 1 yıl önce tamamlanır ve inşaatına başlanırdı" ifadelerini kullandı.
Kiraz Pazarı'nın yapılacağı alanda düzenlenen Temel Atma Töreni'ne Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber ve Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
"EĞER 12 MİLYON TL'YE SATARSANIZ CUMHURİYET MEYDANI'NDA KENDİMİ ASARIM!"
İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Temel Atma Töreni'nde ilk sözü Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik aldı. Çelik, proje süresinde başından gelen komik olayları anlatarak, "Bu alana vatandaşlarımız için hazırladığımız güzel projeyi yapmak için çok uğraştık. İhaleye çıkılacak dediler. İhalede işler olmayacak noktalara gelindi, sonra iptal edildi. Tekrar başvurduk, çok astronomik değerler tespit edildi. Bir gün Şehzadeler Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu'yla birlikte Ankara'da bakanlığa gittik. Bir daire başkanının yanına gittik. O zaman bu alanın değeri serbest piyasada 1 milyon TL'ydi. Başka işler araya girdi. Daire Başkanı'nın yanına gidip ‘bizim şehrimizde Cumhuriyet Meydanı var. Tüm mitingler orda yapılır. Eğer bu tarlayı 12 milyon TL'ye satarsanız ben de bu şehrin Belediye Başkanı olarak o meydanda kendimi asmazsam namerdim' dedim. Kaymakam bey de Başkan bey de sakinleştirdi." dedi.
"FETÖ'CÜLER PROJEMİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI"
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) üyelerinin Kiraz Pazarı projesini engellemeye çalıştığını söyleyen Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bu alanın tahsisi için işlerimiz çok zorlaştırıldı. Şimdi görüyoruz ki işlerimizi zorlaştırılan FETÖ terör örgütünden kamudan ihraç edildi. O gün neden bu kadar çok engellendiğimizi anlıyoruz. Bu FETÖ terör örgütünün hepimize zararı oldu. Eğer bu alçak ve hain örgütün uzantıları kamu içerisinde olmasaydı biz buranın temelini en az 1 sene önce atar ve inşaatını yapardık. Sonunda tahsis olarak bu alanı aldık. Burası imarsız bir alan. İnşaat yapamıyorsunuz. Buraya imar planı yapıldı. Bu projeyi hazırlarken ilk önce muhtarımızla, üreticilerimizle görüştük. Daha sonra mühendisler ve mimarlarla görüştük. Sonunda yer teslimi yapıldı ve şu an temel atma törenindeyiz. Nisan ayının başında açılışını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
138 DÖNÜMLÜK ALAN MANİSA'YI KALKINDIRACAK
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kiraz Pazarı projesinin detaylarını açıklayarak, "Burası 138 dönümlük bir alan. Buranın ihale bedeli KDV dahil 4 milyon 384 bin TL. İnşallah burası Türkiye'nin en güzel pazarlarından birisi olacak. 3 bin 600 metrekarelik bir alan Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen tüccarlarımıza sunulacak. 30 dükkan var. 5 bin 400 metrekarelik alan da 142 ton çelik konstrüksiyon kullanılarak 3 adet kapalı Pazar yeri olacak. 25 bin metrekare saha betonu, 11 bin metrekare parke taşı döşemesi, bin 856 metre çit ve içerisinde bir adet mescit, bir adet kafeterya, bir adet idari bina ve lavabo türü tüccarlarımızın ihtiyacı olan tesisler bulunacak. Bu alanın dönümlük kısmında Pazar yeri projemiz hayata geçecek. Alanın ilerisine de Soğuk Hava Deposu yapmayı düşünüyoruz." dedi.
SANCAKLIBOZKÖY'E TOKİ GELİYOR
Öte yandan Başkan Çelik, Sancaklıbozköy'e TOKİ yapılmasıyla ilgili Ankara'da ciddi bir yol katettiklerini açıkladı. Çelik, "Geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanımızı ziyaret ettik. Buradaki 100 dönümlük alanda da toplu konutu kazandırmış olacağız. TOKİ'ler de gelecek. Şimdiden katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyorum." İfadelerini kullandı.
VEKİLLERİN BEĞENİSİNİ TOPLADI
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in konuşması ardından sözü AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber aldı. Berber, Şehzadeler Belediyesi'nin 2,5 yıl önce kurulmasına rağmen sanki 40 yıllık bir belediye gibi çalıştığını söylerken, Başkan Çelik'e teşekkürlerini iletti.
Manisa'nın büyük bir tarım potansiyeli olduğuna değinen Recai Berber, Kiraz Pazarı projesi sayesinde çiftçilerin yüzünün güleceğini belirtti.
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da Pazar yerinin Manisalı üreticiler için geniş bir ticaret alanı yaratacağını ifade etti.
VALİ'DEN TEŞEKKÜR
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, kente yaptığı hizmetler için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e teşekkür etti.
HEP BİRLİKTE DÜĞMEYE BASTILAR
Konuşmaların ardından tüm protokol üyeleri platforma gelerek ilk temel için düğmeye bastılar. Tören, protokol üyelerinin pilav hayrına katılması ardından sona erdi.
Editör: TE Bilişim