Soma Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Ölek ve Yönetim Kurulu Üyeleri Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'e nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Ölek, Vali Güvençer'e madenci heykeli hediye etti. Vali Güvençer'in Manisa'ya atanmaları nedeniyle nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirten Başkan Ölek, ziyareti sırasında Vali Güvençer'e Soma mahallerinin sorunları hakkında bilgi verdi.

Vali Güvençer de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, muhtarların seçildikleri ve hizmet ettikleri mahalle sakinlerini temsil ettiklerini belirtti. Vali Güvençer, muhtarların bir kamu görevlisi, bir devlet temsilcisi olarak mevzuatla devlet adına üzerine yüklenilmiş görevleri layıkıyla yerine getirme fonksiyonlarına, yetkilerine ve görevlerine sahip olduklarını söyledi.

Muhtarların bir yandan vatandaşa hizmet ederken diğer yandan vatandaşın devlet katında sözcüsü ve temsilcisi olduklarını ve sorunlarının çözümünde devlet kademelerinde vatandaşın yanında bulunmak görevinde olduklarını ifade eden Vali Güvençer, "Bir tek vatandaşın dahi kamuya ulaşmış talebi hem kanuni hem de insani ve örfi anlamda kıymetlidir. Yerinde ve yeterince elbette değerlendirilecek ama herhangi bir vatandaşımızın dışında, sizlerin muhtar sıfatıyla idareye, devlet kurumlarına, kamuya ulaştıracağınız talepler, yakınmalar ve dilekler, görevleriniz ve temsil sıfatınızın ağırlığı mesafesinde çok daha fazla dikkate ve ciddiye alınmak ve çözüm yolunda sizlerle mesai paylaşımında bulunmak zorundadır" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim