Manisaspor'un Simpson davasında şok bir gelişme yaşandı. Bir dönem Manisaspor formasını giyen Kanadalı futbolcu Joshua Simpson alacakları nedeniyle Manisaspor ‘la olan sözleşmesini tek taraflı fesih etmişti. Bunun üzerine siyah-beyazlı kulüp FIFA'ya dava açmıştı. Dava 2016 Mayıs ayında Manisaspor lehine sonuçlanmıştı. Bunun üzerine Kanadalı futbolcu konuyu CAS'a ( Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) taşıdı. CAS Kanadalı futbolcuyu haklı buldu ve Manisaspor bu karar sonrası 750 BİN EURO'luk(2 BİN 925 TL) gelirden oldu.
FERHAT ÇÖKMÜŞ MANİSASPOR'U YAKTI
Manisaspor'un eski futbolcusu Ferhat Çökmüş, Joshua Simpson davası ile ilgili Manisaspor'un aleyhinde tanıklık yaptığı bunun üzerine CAS'ın böyle bir karar verdiği öğrenildi.
JOSHUA SİMPSON KİMDİR?
Futbola, burs kazandığı University of Portland'e başlamıştır. 3 sene burada top koşturan Joshua güçlü fiziği, hızlı oyunu ve iyi bir hücum oyuncusu olduğunu göstermiştir ve profesyonel transferini gerçekleştirmeden önce ilk olarak Kanada olimpik (U-23) hemen peşinden ise Kanada U-20, Millî Formasını giymeye başlamıştır. 2004 yılına geldiğinde profesyonel kariyerine İngiliz ekibi Millwall FC'de başlamıştır ve aynı yıl içerisinde Kanada A Millî Futbol Takımı formasınıda giymeye başlamıştır. 2 sezon Millwall FC'de oynayan oyuncu 2006'da Almanya'nın Kaiserslautern takımına transfer olmuştur. 3 sezonda burada oynayan oyuncu, 2009 başında Süper Lig takımlarından Manisaspor'a transfer olmuştur. 2010-2011 sezonunda Manisaspor'un Süper Lig tarihinde en çok gol atan yabancı futbolcusu unvanını kazanmıştır. 17 Ocak 2012 yılında ise sözleşmesini tek taraflı olarak fesh etmiştir. 19 Ocak 2012 tarihinde Young Boys ile sözleşme imzalamıştır
Editör: TE Bilişim