Şehzadeler ilçesinde geçtiğimiz yıl mart ayında yaşanan don hadisesi nedeni ile zarar gören zeytin üreticilerine 9 bin 900 adet zeytin fidanı dağıtımı yapıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Şehzadeler ilçesinde önümüzdeki günlerde toplamda 37 bin 500 adet zeytin fidanının üreticilere dağıtılacağı kaydedildi.
Geçtiğimiz Mart ayın da yaşanan aşırı soğuklar nedeni ile zarar gören zeytin üreticilerine 9 bin 900 adet zeytin fidanı dağıtımı yapıldı. Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Sancaklıbozköy Mahallesinde vatandaşlara fidan dağıtım töreni düzenlendi. Düzenlenen fidan dağıtım törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, İl Tarım Müdür vekili Metin Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sancaklıbozköy Mahallesi için önemli proje olan Kiraz Alım Merkezi için çalışmaların başladığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Sancaklıbozköy Mahallemizde güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Mart ayında yaşanan don hadisesi nedeni ile birçok zeytin üreticimiz zarar görmüştü. Bu konuda Kaymakamlığımızın öncülüğünde bir hasar tespit çalışması yaparak, zarar gören çiftçilerimizin zarar tespitlerini yaptık. Bu çerçevede çiftçilerimize 37 bin 500 adet zeytin fidanı dağıtılması noktasında bir karar alındı. Bugün de çiftçilerimize 9 bin 900 adet fidan dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Sancaklıbozköy Kiraz üretimi konusunda ülkemizde büyük katma değer getiren bir yerleşim yeridir. Bu noktada Türkiye'nin birçok noktasından Sancaklıbozköy'e gelen tüccarlar burada yetişen kirazları alarak ülkenin 4 bir yanına ulaştırıyor. Ancak bugüne kadar tüccarlarımız bu alımlarını sağlıksız ortamlarda yapıyorlardı. Şehzadeler Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günlerde Sancaklıbozköy Mahallemize modern bir Pazar yerinin kazandırılmasının sözünü vermiştik. Bu noktada hızlı bir şekilde çalışmalara başladık ve Mahallenin hemen yakınında bulunan bir arazide bu modern Kiraz Alım Merkezinin yapılması için Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile görüşmeler başladık. Arsa teminini tamamladıktan sonra projemizi hazırlayarak ihalesini de geçtiğimiz ay içerisinde yaparak ilgili firmaya yer teslimini yaptık. İnşallah bütün bu çalışmaların neticesi olan temel atmamızı da bu Cumartesi günü gerçekleştireceğiz. Nasip olursa Nisan ayı başında çalışmalarımızı tamamlayıp Ege Bölgesinin en güzel Kiraz Pazarının açılışını yapmış olacağız." dedi.

"KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİ İLE ŞEHZADELER'İMİZE HİZMET EDİYORUZ"
Şehzadeler ilçesinde tüm kurumların el birliği ile projelerin hayata geçtiğini belirten Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Şehzadeler ilçemizde güzel projelere el birliği ile imza atıyoruz. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl olan soğuklar nedeni ile bazı bölgelerimizde don olayı yaşanmış ve bu bölgede ki zeytin üreticilerimiz zarar görmüşlerdi. Kaymakamlığımız, Şehzadeler Belediye Başkanlığımız ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz yaptığı ortak çalışma ile zarar tespitini yaparak gerekli çalışmaları birlikte başlattık. Bu bağlamda ilçemizde zarar gören çiftçilerimize 37 bin 500 adet zeytin fidanı dağıtımı yapılmasının kararını aldık. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Şehzadeler Belediyemiz ile birçok ortak projeye imza attık. Belediyemizin her mahallede çalışmalarını görüyoruz. Bu projemizde de Belediyemizin ciddi katkılarını görüyoruz almış olduğumuz fidanlarımız için gerekli olan 15 adet kamyonu Şehzadeler Belediyemiz üstlendi. Bu noktada Şehzadeler Belediyemize çok teşekkür ediyorum" dedi.

"SANCAKLIBOZKÖY HER ZAMAN BEREKETİ İLE ANILACAKTIR"
Sancaklıbozköy Mahallesinin adının bugüne kadar Kiraz ve Meyvecilik ile anıldığını belirten Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yapılan zeytin fidanı desteklerinin ardından Sancaklıbozköy Mahallesinin Zeytincilikle de anılacağını belirtti. Üreticilere desteklerin devam edeceğini belirten Vali Güvençer, "Sancaklıbozköy Mahallemizde siz değerli vatandaşlarımıza zeytin fidanı dağıtmak için bugün bir araya geldik. Bugün burada başarılı bir mülki idare amirimiz olan Şehzadeler Kaymakamımız ve başarılı bir çalışma sergileyen Belediye Başkanımızın el ele vermesi ile doğabilecek başarıların sadece bir örneğini şuanda birlikte yaşıyoruz. Böylesine anlamlı bir projeye tanıklık etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Sizler daha iyi hizmetlere layık olduğunuz için bugün bu hizmetler sizlerin ayağına geliyor. Bu hizmetlerin gelmeye devam edeceğinden hiç kuşkumuz yoktur. Sizler bu güzel duruşlarınızı sergilediğiniz müddetçe, devletimiz elinden gelenin fazlasını yapma gayreti içerisinde olacaktır. Bu anlamlı işbirliği için Kaymakamlığımız ve Belediyemizi tebrik ediyorum. Bugün 9 bin 900 fidan dağıtımını yapıyoruz. Bu sayı az bir sayı değil ancak bizler açısından yeterli bir sayı da değil. Sizler bugün teslim aldığınız bu fidanları besmele ile toprakla buluşturup emeğinizi koyacaksınız. Sancaklıbozköy Mahallemiz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bereketi ile anılmaya devam edecektir. İnşallah kiraz ve şeftalide de olduğu gibi Sancaklıbozköy Mahallemiz yetiştirdiği güzel zeytinleri ile de anılacaktır" dedi.
Editör: TE Bilişim